Kauneus ja Terveys

Lopeta laihduttaminen, aloita onnistuminen

Lopeta laihduttaminen, aloita onnistuminen
Suunnitteletko taas uutta laihdutuskuuria? Mitä jos unohtaisit syömäsi suklaat ja tähtäisit pysyvästi hyvään oloon? Näin se tapahtuu.
Kuvat
Julkaistu: 28.12.2016

Anna armoa sisko

Lopeta nyt saman tien itsesi syyllistäminen siitä, että herkuttelit juhlapyhinä. Herkuttelu kuuluu elämään, eikä sitä tarvitse lopettaa, vaikka päättäisi elää aiempaa terveellisemmin.

Hoikat ihmiset eivät syö pelkkää salaattia, eikä muutaman päivän herkuttelu pilaa terveyttä.

Tee näin: Kun sisäinen äänesi sanoo jotain kielteistä, vastaa sille tietoisesti jotain myönteistä. Sano itsellesi esimerkiksi, että herkuttelu on sallittua juhlapäivänä ja olen tosi hyvä leipuri.

Tee yksi muutos kerrallaan

Laihdutuskuurit epäonnistuvat usein siksi, että laihdutuskuurilainen yrittää tehdä liian monta muutosta kerralla.

Kukaan ei nimittäin pysty oppimaan samalla viikolla säännöllistä ateriarytmiä, tekemään terveellistä ruokaa ja löytämään liikunnan iloa. Aloita siis yhdestä pienestä asiasta.

Tee näin: Lisää päiviisi yksi asia, joka saa sinut voimaan hyvin pitkällä tähtäimellä. Se voi olla esimerkiksi muutaman vesilasillisen juominen päivän mittaan, hyvän aamupalan syöminen tai työmatkan kulkeminen osittain kävellen. Kun ensimmäinen muutos sujuu ponnistelematta, tee toinen. Tee korkeintaan yksi muutos viikossa.

Kokeile lajeja ennakkoluulottomasti

Ihmetteletkö usein, miksi jotkut jaksavat mennä salille ja jumppiin?

Heillä ei ole salaista urheilugeeniä, vaan sinäkin voit löytää saman ilon ja flow-tilan, johon liikunnalla parhaimmillaan pääsee. On aika etsiä omaa lajia.

Tee näin: Kokeile ryhmäliikuntatuntia tai lajia, joka kiinnostaa sinua edes vähän. Forever-kuntoklubilla helppoja tunteja aloittelijoille ovat kaikki Maa-tunnit. Ne ovat helppoja ja kestävät vain 30 minuuttia.

Jos ensimmäinen tunti ei tuonut hymyä huulille, kokeile toista tuntia: Foreverin lavatanssijumppaa Lavista tai huippusuosittua Fustraa.

Etsi lajia, se löytyy kyllä

Innostavan lajin löytäminen on tärkeää ja täysin mahdollista. Harva jaksaa urheilla vuodesta toiseen miettien pelkästään, että ehkäisen tässä tyypin 2 diabetesta.

Kun laji on oikea, treeni tuo voittajafiiliksen ja itsetunto nousee. Saattavat ne kilotkin karista.

Tee näin: Jos kokeilemasi tunti tai laji tuntuu edes vähän kivalta, mene tunnille uudestaan. Harva laji iskee nimittäin heti täysillä varsinkaan, jos liikunnasta on ollut taukoa.

Ensimmäinen kerta voi tuntua vaikealta, toinen kerta kivalta ja kolmas kerta siltä, että oma juttu on löytynyt. Ole siis sinnikäs.

Takapakkeja tulee, jatka silti

Jossain vaiheessa tulee flunssa tai joku muu takaisku, joka koettelee oppimiasi hyviä uusia tapoja. Kenelläkään terveellinen elämä tai treenisuunnitelma ei suju koko ajan nappiinsa.

Tee näin: Kun takaisku tulee, älä jää surkuttelemaan sitä, vaan parannuttuasi jatka eteenpäin valitsemallasi hyvän olon ja onnistumisen tiellä.

Forever. Eläköön hyvä olo.

Itsensä rakentamisessa todellinen onnistuminen ei ole sixpack tai 10 kilon karistaminen. Onnistuminen tarkoittaa uuden polun löytämistä. Pysyvää tapaa toimia toisin, joka sitten johtaa monenlaiseen hyvään – sekä keholle että mielelle. Vailla sen suurempia sattumia.

Aloita onnistuminen ja kokeile viikko veloituksetta

Lue Foreverin blogista: Näin muut onnistuivat

Kommentoi »