Mainos: Sabora Pharma

Lihaskrampit ovat tuttuja vaivoja urheilijalle – magnesiumlisä auttaa palautumaan rasituksesta

Magnesiumin tarve kasvaa iän tai aktiivisen liikunnan myötä ja silloin voi apuna käyttää nopeasti imeytyvää ja vatsaystävällistä UltraMag-magnesiumvalmistetta.

1.5.2023

Magnesium on elimistölle välttämätön kivennäisaine, joka osallistuu energian varastointiin, siirtämiseen ja vapautumiseen elimistössä. Se vaikuttaa muun muassa lihasten supistumis- ja rentoutumismekanismeihin - mukaan lukien sydänlihaksen.

Useiden välittäjäaineiden, kuten dopamiinin, noradrenaliinin, serotoniinin, noradrenaliinin ja melatoniinin synteesi ei olisi mahdollista ilman magnesiumia. Kyseiset välttäjäaineet edistivät normaaleja kognitiivisia toimintoja, säätelevät unijaksoja ja mielialaa. Magnesium vaikuttaa myös käyttäytymisen, tahdonvoimaisten liikkeiden sekä kehon lämpötilan hallintaan.

Magnesium on tärkeä kivennäisaine myös luuston kannalta, sillä se on välttämätön kalsiumin imeytymiselle. Lisäksi se vaikuttaa D-vitamiinin muodostumiseen ja näin edistää luuston pysymistä vahvana ja terveenä.

Valtaosa ihmisistä saa ravinnosta liian vähän magnesiumia

Länsimaissa jopa 70 prosenttia väestöstä saa liian vähän magnesiumia ruokavaliostaan. Magnesiumin saantia heikentää muun muassa länsimainen ruokavalio, joka sisältää runsaasti prosessoitua ruokaa, mutta vain vähän vihreitä kasviksia.

Riittävästä magnesiumin saannista tulisi huolehtia etenkin silloin, jos sen poistuminen elimistöstä on lisääntynyt virtsan mukana tai ripulin vuoksi. Magnesiumin tarvetta lisää myös hikoilu urheilun aikana tai kuumilla hellekeleillä. Naisilla magnesiumin tarve kasvaa hormonitoiminnan vuoksi kuukautisten, raskauden ja imetyksen aikana.

UltraMag -magnesiumvalmiste on pakattu valmiiksi annospusseihin, jotka on helppo ottaa mukaan treeneihin tai matkalle. Jauhe sulaa suussa ja imeytyy tehokkaasti aiheuttamatta vatsaärsytystä. Tuote on saatavilla apteekeista.

Magnesiumin puute voi oireilla unettomuutena

Lihaskramppien ja -heikkouden lisäksi magnesiumin puute voi näkyä väsymyksenä, ahdistuksena, unettomuutena, sydämen tiheälyöntisyytenä ja maha-suolikanavan oireina. Myös migreenistä tai osteoporoosista kärsivillä havaitaan usein matalia magnesiumarvoja.

Magnesiumin puutoksen takana on tavallisesti imeytymishäiriö, kuten keliakia. Toinen yleinen syy on magnesiumin lisääntynyt poistuminen elimistöstä virtsan mukana tai ripulin seurauksena. Tämä voi johtua esimerkiksi diabeteksesta, nesteenpoistolääkkeistä, akuutista ripulista, lihavuusleikkauksesta tai pitkäkestoisesta alkoholinkäytöstä.

Sen sijaan elimistöön harvoin kertyy liikaa magnesiumia. Jos näin käy, on henkilö usein joko iäkäs tai hänellä krooninen munuaisten vajaatoiminta.

Apua urheilijoille, ikääntyville ja väsymyksestä kärsiville

UltraMag Magnesiumvalmiste sopii moneen eri tarkoitukseen. Magnesiumvalmiste toimii urheilijoilla palautumisen tukena ja ehkäisee lihaskramppeja. Ikääntyvillä tuote puolestaan edesauttaa luuston pysymistä vahvana. Unettomuudesta ja väsymyksestä kärsivätkin voivat saada apua UltraMagista, samoin henkilöt, joilla on taipumusta migreeniin tai korkeaan verenpaineeseen.

Tuotteesta hyötyvät erityisesti he, joille magnesiumvalmisteet eivät ole aikaisemmin sopineet tai joilla lääkehoito on haitannut magnesiumin ottamista. UltraMagin sisältämän sukrosomaalisen suojan ansiosta magnesiumin imeytyminen on jopa viisi kertaa tehokkaampaa kuin tavanomaisilla magnesiumvalmisteilla. Tuotteen voi huoletta nauttia mihin aikaan päivästä tahansa, sillä ruoka tai lääkeaineet eivät heikennä sen imeytymistä. UltraMag on gluteeniton ja sopii raskauden ja imetyksen aikana käytettäväksi.

UltraMag Magnesiumvalmiste on saatavilla apteekeista.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Mitä on sukrosomiaalinen magnesium?

UltraMag -magnesiumvalmiste sisältää sukrosomiaalista magnesiumia, jossa pitoisuudeltaan korkea magnesiumoksidi on suojattu fosfolipidi- ja sukresterimatriiseilla. Yhdessä ne varmistavat aktiivisen magnesiumoksidin poikkeuksellisen hyvän imeytyvyyden ja minimoivat magnesiumille mahdolliset haittavaikutukset, kuten suolisto-ongelmat.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi