Kauneus & Terveys

Leikkaa otsatukka itse

Leikkaa otsatukka itse

Pitkäksi venähtäneet otsahiukset voi lyhentää kotona. Tarvitset hyvät sakset, tarkat kädet ja malttia.
Teksti Emine Erdogan
Kuvat Bulls Press, Jenny Wiik
Mainos

Trimmaa otsatukka kuivana 

Leikkaa vain puhtaita ja kuivia hiuksia. Puhtaat hiukset on helpompi leikata, koska ne laskeutuvat luonnollisemmin. Kuivuessaan hiukset hieman nousevat, joten märkänä napsittu tukka voi olla kuivana reilusti lyhempi kuin halusit.● Mieti etukäteen kuinka­ leveän otsa­tukan leikkaat. Useimpia imartelevin leveys on kulma­karvojen ulko­reunan kohdalla.● Ota otsan pyörteet huomioon. Ne kohottavat hiusta enemmän kuin pyörteetön kohta. Leikkaa rauhallisesti pieni hiusosio kerrallaan. Ilman ositusta leikkaaminen on hankalaa ja leikkauslinjasta­ tulee helposti epä­tasainen.● Pidä ilme peruslukemilla. Kulmakarvojen­ nostaminen saa otsa­tukan näyttämään pidemmältä. Pörrötä hiuksia sormin ja katso peilistä, miten ne laskeutuvat.KOKEILE: Piristä ilmettä leikkaamalla suunniteltua lyhempi otsatukka!

Lue myös: Sivuotsis! Katso, minkä ilmeen se tuo kasvoille!

Pese ja kuivaa hiukset.

Föönaa ylikasvanut otsatukka kasvoille sormia tai kampaa apuna käyttäen. Vedä sivu­hiukset korvien taakse ja erottele kammalla päälaelta kolmionmallinen otsatukkaosio. Varmista, ettei osioon ole sotkeutunut hiuksia sivuilta. 

Leikkauksesta tulee tasaisempi, kun lyhennät hiukset parissa osiossa.

Jaa kolmionmallinen osio kahteen ja kiinnitä päällimmäinen osio hius­klipsillä päälaelle. Aloita leikkaaminen toisesta reunasta. Muista pitää sakset vaaka­tasossa ja kulmakarvat rentoina.

Otsatukka laskeutuu paremmin, kun latvaa pehmentää hieman.

Laske­ leukaa alas ja vie kampa otsan ja hiusten väliin. Aseta hiusten latvat kammalle. Pidä saksia pystyasennossa­ ja napsi rauhallisesti niiden kärjillä latvoja­ noin sentin syvyydeltä.

Vapauta sivuhiukset korvien takaa.

Seiso peilin edessä ja tutki, miltä leikkaus näyttää. Yhdistä halutessasi­ sivuhiukset ja otsatukka pehmentämällä reunaa pystyleikkauksella. Otsatukasta­ saa kaarevamman, kun leikkaat sitä sivuilta viistosti alaspäin.

Katso myös nämä hiusaiheiset jutut:

6 parasta trendimallia lyhythiuksiselle

Hiuksiin 2400 vai 40 euroa vuodessa?

Näin tupeeraat tukan oikein

Julkaistu: 9.8.2016