Kauneus & Terveys

Kuinka paljon muutoksia jaksan?

Kuinka paljon muutoksia jaksan?

Ihmisen kyky jaksaa muutoksien keskellä on rajallinen. Päivässä, viikossa, kuukaudessa ja vuodessa tapahtuu kuitenkin väistämättä paljon muutoksia.
Teksti Emmi Oksanen
Kuvat Fotolia
Mainos

Kuinka paljon saa tapahtua..

Päivässä?

”Aamulla kahvi oli loppu, töissä jouduin tekemään sairaana olevan työkaverin töitä ja illalla menin uudelle tanssitunnille, joka oli kyllä tosi kiva.”Tällaisen päivän jälkeen voi väsyttää, mutta aivoille kuormitus ei ole liian suuri.

Viikossa?

”Maanantaina sain parkkisakon, keskiviikkona olin ensimmäistä kertaa uintikurssilla, perjantaina varasimme matkan Balille ja lauantaina ostimme kotiin uuden sohvan.”Jos uusien harrastusten aloittaminen ja kaukomatkat tuntuvat mukavilta, ne ovat paikallaan. Jos taas työ on hyvin kuormittavaa, ei ehkä kannata aloittaa uutta harrastusta tai lähteä eksoottiseelle matkalle.

Kuukaudessa?

”Aloitin uudessa työssä ja menimme naimisiina.”Muutoksia ei ole liikaa, mutta lomalla on hyvä levätä. Suurin osa ihmisistä rauhoittaa vapaa-ajan, viikonloput ja lomat, mutta osa on suorittajia tai niin elämyshakuisia, että lataa vapaan liian täyteen ohjelmaa.

Vuodessa?

”Aloitin uudessa työssä, muutimme uuteen kotiin ja saimme ensimmäisen lapsemme.”Tällaista määrää muutoksia ei saisi tapahtua vuoden aikana ainakaan, jos työ on nopeatempoista ja vaativaa. Sopivampi aikaväli olisi 2-3 vuotta.

Lue myös:

5 vinkkiä: näin hyväksyt muutoksen

Mietityttääkö hyppy tuntemattomaan?

Mitä hyötyä on rutiineista?

Julkaistu: 19.10.2016