Terve.fi

Kuidut - sulamattomia, mutta välttämättömiä

Kuidut - sulamattomia, mutta välttämättömiä

Ravinnon sulamattomille ainesosille ei aikaisemmin usein annettu paljoakaan merkitystä, kun oli kyse kokonaisvaltaisista ravitsemussuosituksista. Pitkään uskottiin, että ne ovat keholle vain tarpeetonta painolastia ja ne poistettiin tietoisesti monista elintarvikkeista. Kokemuksesta ja monien tieteellisten tutkimusten nojalla tiedämme kuitenkin nykyään, että täysjyvätuotteilla (leipä, riisi, nuudelit ym.
Mainos

), vihanneksilla ja hedelmillä on suunnaton terveysarvo suolistolle ja immuunijärjestelmälle. Runsaasti kuituja syövät ihmiset kärsivät todistetusti harvemmin ruoansulatuselimien, aineenvaihdunnan ja verisuoniston sairauksista.

Kuidut keventävät

Sairaudet, joita voidaan ehkäistä kuitupitoisella ravinnolla:

Ylipaino Peräpukamat Korkea verenpaineUmmetus Rasva-aineenvaihdunnanhäiriöt Paksusuolen syöpä Hammasmätä (karies)

Julkaistu: 26.5.2008