Terve.fi

Korkeasti koulutetut imettävät pisimpään

Korkeasti koulutetut imettävät pisimpään
Suomalaisvauvat saavat suosituksia aiemmin lisäruokaa imetyksen ohella. Vauvojen lisäruokinta aloitetaan keskimäärin jo 1,4 kuukauden iässä, vaikka kansainvälinen tavoite yksinomaiselle imetykselle on puolivuotiaaksi.
Julkaistu: 14.10.2008
Poikavauvoille tarjotaan lisäruokaa tyttöjä aikaisemmin ja heitä sekä esikoisia myös imetetään lyhyemmän aikaa. Keskimäärin suomalaisvauvoja imetetään lisäruoan ohella 7 kuukautta suosituksen ollessa vähintään vuoden verran.
Tutkimusten mukaan yhtenä syynä imetyksen lyhyeen kestoon on jo synnytyssairaaloissa aloitettu lisäruokinta, tosin suuria alueellisia eroja löytyy myös sairaaloiden väliltä.
Pisimpään imettävät Etelä-Suomessa asuvat korkeasti koulutetut, yli 30-vuotiaat tupakoimattomat naiset, joiden vauvoille ei tarjottu lisämaitoa synnytyssairaalassa. Sen sijaan imetys jää usein lyhyeksi vähän koulutetuilla ja tupakoivilla äideillä.
Suomalaisten miesten suhtautuminen imetykseen on hyvin myönteistä ja he haluavat olla siinä vaimonsa tukena. Tutkimusten mukaan oma mies on äitien mielestä tärkeimpiä imetyksen tukijoita ja puolison tuki voi vaikuttaa jopa päätökseen aloittaa imetys.
Suomessa vietetään kansainvälistä imetysviikkoa 13.-19.10.2008 teemalla ”Äiti on tärkeä”.
Lähde: Kansanterveyslaitoksen tiedote 13.8.2008
Lue lisää aiheesta imetysKeskustele imetyksestä

Mari Kataja, farmaseutti

Kommentoi »