Voi Hyvin

Kokeilu: viikko supernaisellisena

Kokeilu: viikko supernaisellisena

Toimittaja kokeili viikon ajan, miltä tuntuu elää rakennekynsien ja ripsien pidennysten kanssa.
Teksti Hanna Hyväri
Kuvat Fotolia
Mainos

En tiedä, mitä naisellisuus on, vaikka olen nainen. Meikkasin ensimmäisen kerran yli kolmikymppisenä. En ymmärrä, miksi minun pitäisi olla rypytön ja karvaton. Olen myös feministi. Naisten pitäisi muuttaa maailmaa eikä pohtia rasvaimua. Haluan rehottaa mutta otin haasteen vastaan.

Maanantai 

Kävelen suoraan surman suuhun työpäivän jälkeen. ­Astun lähiöni kynsi- ja ripsistudioon. Akryylin tuoksu tyrmää lähes tajuttomaksi heti kynnysmatolla mutta sukellan kemikaalimyrskyyn.

Paikan omistaja Hong Hai Vu tarjoilee hymyillen vettä. Otan rakennekynnet ja ripsien pidennykset (95 e). Hong Hain perhe on Vietnamin vene­pakolaisia. Haluaisin kuulla ­lisää, mutta keskitymme nyt kynsiin.

Hong Hai suosittelee punaista kynsi­lakkaa, koska se on ”erittäin naisellinen”. Valitsen silti mintun­vihreän, koska pidän siitä enemmän. Kotona räpsyripset ja kotkankynnet herättävät kohua.

– Ou my god! huudahtaa 9-vuotias poikani.

– Äiti! Miksi? kauhistuu 8-vuotias tyttäreni.

Rauhoittelen, etten ole ihmisenä muuttunut. Puoliso kehuu ja lisää, että punainen olisi ollut naisellinen.

Tiistai 

Syvennyn Bachelor Suomi -uusintaan. Naiselliset naiset ovat tapittaneet tätä tosi-tv-sarjaa kevään ajan. Poikamies Juha etsii morsianta taivaallisissa maisemissa.

Jään heti koukkuun. Raamikas ­Juha avautuu. Hänen tun­teensa syvenevät koko ajan. Ou my god! Mitä jos puoliso tilittäisi tunteitaan aamusta iltaan? Itken kuohuviinilasiini (25 e pullo), kun Juha tekee valintansa.

Keskiviikko  

Menen tekemään juttua saunomisesta. Pääsen lauteille naisten kanssa, joista jokainen on naisellinen juuri omalla tavallaan. Vitsailemme ja nauraa rätkätämme. Miten vapauttavaa!

Hong Hai varoitti, etteivät ripset (huolto 40 e) kestä höyryä ja saunomista. Hiiteen naisellisuus. Täältä tullaan poreamme. En pysy kuosissa. Kiulu lähtee käsistä.

Torstai 

Haluan tietää enemmän Juhasta. Selviää, että hän onkin jättänyt valitsemansa mimmin parin kuukauden seurustelun jälkeen. What!

Raivostun. Saan suoran yhteyden naisten kollektiiviseen alitajuntaan. Petetty! Jätetty! Voisin singota ­Juhan poikamiesten bittiavaruuteen. Puren kynsiäni (huolto 45 e).

Perjantai 

Kaipaan lohtua, ­joten lähden shoppailemaan. Menen alusvaateliikkeeseen, joka on avattu ­lähiömarketin viereen. Sovitan rintaliivejä (35–140 e), jotka muistuttavat kuppikakkuja, ja kalsareita (25 e), jotka ovat taitetun taskuliinan kokoisia.

Olen kuin ansaan astunut virtahepo. Kaarituet hirttävät. Pitsit puristavat. Pakokauhua. Help me god! Ulos ja äkkiä.

Lauantai 

Opin käyttämään kynsiä. Niillä on helppo avata viilipurkki tai juomatölkki. Järeät aseet! Koirat nauttivat, kun upotan kovat kynteni syvälle turkkiin ja rapsutan.

Sunnuntai 

Annan periksi. Menen uimahalliin (8,50 e) tyttären kanssa. Ripsiä irtoaa lisää. Ou no!

Arvioni 

Naisellisuus on kovaa taistelua, jos sen ottaa vakavasti. Kilot ja karvat vaanivat. Elämä on lyhyt. En halua elää sitä ripsien ehdoilla. Naisellisuudella leikkiminen, kuten kaikki leikki (0 e), on hauskaa.

Juttu on julkaistu Voi Hyvin -lehdessä 5/16.

Julkaistu: 26.7.2016