Mansikka-nakukakku
10–12 annosta
Valmistusaika 2 tuntia
Kakun nimi tulee siitä, että kakkua ei kuorruteta kermalla.
KAKUN POHJA:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
1 tl inkiväärijauhetta
MANSIKKAKAKUN KOSTUTUS:
noin 1½ dl maitoa, sitruunavettä tai limonadia
VÄLIIN:
2 dl kermaa
1 prk (250 g) sitruunarahkaa
1 l tuoreita mansikoita
noin 10 lehteä tuoretta minttua
MANSIKKAKAKUN PÄÄLLE:
tomusokeria
syötäviä kukkia
mansikoita
1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti nostellen siivilän läpi vaahtoon. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija noin 20–22 cm).
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35–40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Jäähdytä.
2. Leikkaa kolmeen osaan. Kostuta pohjat.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahkaan. Leikkaa mansikoista kannat pois ja leikkaa neljään osaan. Hienonna mintunlehdet ja sekoita mansikoiden joukkoon.
4. Levitä pohjalle mansikoita ja päälle kerma-rahkaseosta, laita yksi kakkukerros päälle ja toista. Laita lopuksi ylin kakkukerros päälle.
5. Anna maustua kylmässä noin 30 minuuttia. Koristele juuri ennen esillepanoa tomusokerilla, syötävillä kukilla ja kokonaisilla mansikoilla.