Terve.fi

Kesäloma lasten kanssa - näin siitä selviytyy

Kesäloma lasten kanssa - näin siitä selviytyy
Kysyimme vanhemmilta, millaisia kesälomasuunnitelmia teillä on ja mikä on paras tapa viettää kesälomaa. Vastauksien pohjalta kokosimme vanhempien vinkkejä onnistuneeseen kesälomaan.
Julkaistu 16.4.2010

Yhteistä aikaa ja rentoutumista

Muutama asia yhdisti melkein kaikkia vastauksia. Kesälomalta odotetaan eniten kiireettömyyttä ja yhteistä aikaa.

– Reilusti yhteistä lomaa!

– Lasten kanssa niin paljon yhdessä kuin mahdollista ja loput porrastettuna kummankin vanhemman kesken että lapsilla on jompi kumpi vanhempi niin paljon kuin se mahdollista on.

– Yhteinen loma on pakollinen. Siihen kuuluu myös rauhallista yhdessäoloa.

– Paras tapa pitää lomat on pitää ne samaan aikaan. Lopun edestä hommataan lapsille KOTIIN hoitaja, jotta lasten loma tuntuisi lomalta.

Lomamatka on kesän kohokohta

Moni viikkokisan osallistujista suunnittelee kesäksi matkaa koko perheen kesken. Reissulle lähteminen onkin oiva tapa irrottautua hetkeksi arjen rutiineista!

– Veneellä saareen mökille. Siellä luonnonrauha tekee hyvää stressille ja kiireelle. Sinne kun päästään, niin jännä juttu, että se luonnon rauhallisuus menee selkäytimeen asti. Kaikki nauttivat auringosta, sateesta, makkaranpaistosta, saunomisesta ja uimisesta. Tämä on sitä jotain.

– Lasten ehdoilla mennään meillä. Pieniä reissuja lähikohteisiin ja ehkä muutama vähän pidempi reissu vaikkapa Muumimaailmaan. Liikaa ei kannata suunnitella vaan mennä fiiliksen mukaan.

– Asuntovaunulla kierrämme Suomea ja pidämme hauskaa yhdessä. Kaikki saavat kertoa toiveensa matkan suhteen ja kaikille löytyy kivaa tekemistä. Huvipuistostakin löytyy toimintaa sekä lapsille että vanhemmille :)

– Lomareissuja on jo kovasti suunniteltu, tarkoitus olisi käydä ainakin Ähtärissä, Ikaalisissa ja ehkä Yyterissä.

Kesälomalla voi tehdä mitä mieleen juolahtaa

Kun talven kiireet ja työt ovat takana, on viimeinkin aikaa tehdä kaikkea sellaista, mitä ei ole muulloin ehtinyt. Kesäloma onkin varmasti eräs vuoden odotetuimpia hetkiä.

– Parasta on nauttia Suomen ihanasta kesästä, luonnosta, järvistä, ulkoilusta, auringosta.

– Suunnitelkaa jo etukäteen ja kyselkää mitä tänä vuonna tehtäisiin. Jokaiselta perheenjäseneltä pitäisi toteuttaa yksi suunnitelma.

– Viettää loma ilman kelloa.

– Siis todellakin vaan löhöillen.

– Paras tapa on käydä kirjastossa, hakea ne 25 ihanaa, lukematonta kirjaa, tehdä valtaisa mansikka-kermavaahtounelma valmiiksi jääkaappiin.. ja lepäillä, laiskotella, lukea, nukkua, laiskotella, lukea, lukea, nukkua ja lukea.

Kommentoi »