Kauneus & Terveys

Kesäkurpitsa-porkkanasalaatti ja sitruskastike

Kesäkurpitsa-porkkanasalaatti ja sitruskastike

Arkinen porkkanasalaatti on tehty juhlavaksi kesäkurpitsan ja kukkakaalin kera.
Teksti Kaisa Nieminen
Kuvat Sanna Peurakoski
Mainos

Kesäkurpitsa-porkkanasalaatti ja sitruskastike (4 annosta, valmistusaika 40 min)

1 kesäkurpitsa2 porkkanaa½ kukkakaali1 dl kuorimattomia manteleita

Sitruskastike:

½ sitruuna1 dl öljyä½ tl suolaa½ tl mustapippuria1 rkl hunajaa

1. Pese kesäkurpitsa. Leikkaa kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita.

2. Kuori porkkanat, huuhtele ja leikkaa samalla tavalla kuin kesäkurpitsat.

3. Pese kukkakaali ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.

4. Tee kastike. Purista sitruunamehu kulhoon ja lisää öljy. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla.

5. Yhdistä kasvikset. Kaada kastike päälle ja sekoita varovasti  nostellen. Anna marinoitua 15 minuuttia. Kaada kulhoon  ja lisää päälle manteleita.

Julkaistu: 20.10.2015