Kehitä vetovoimaasi!

Kehitä vetovoimaasi!
Seksuaalisuus on ihmisen synnynnäinen ominaisuus. Seksuaalisuus on jokaisella omanlaisensa. Seksuaaliseen hyvinvointiinsa ja omaan vetovoimaansa on mahdollista vaikuttaa. Seksuaalisuus on elämän kantava voima ja mielihyvän lähde. Voisivatko seksuaalisuus ja seksi antaa sinulle enemmän?
Julkaistu 2.5.2011

Seksuaalisuus on ihmisen synnynnäinen kyky ja valmius, olennainen osa ihmisyyttä ja jokaisen ihmisen persoonaa. Se on sekä fysiikkaa että psyykeä ja jokaisella omanlaisensa: vain sinä itse tiedät halusi, toiveesi ja rajasi seksuaalisuutesi suhteen.

Jokaisen ihmisen seksuaalisuus on omanlaisensa ja sillä on yksilöllinen merkitys elämässä. Monelle seksuaalisuus on elämän kantava voima ja mielihyvän lähde.

Arkikokemuksesta tiedämme, että yksi ihminen vaikuttaa seksuaalisemmalta tai seksuaalisesti vetovoimaisemmalta kuin toinen. Joistakin ihmisistä saatamme ensisilmäyksellä havaita, että he suorastaan pursuavat seksuaalista elinvoimaa ja vetävät puoleensa.

Vetovoiman tunnusmerkkejä

Independent Online -uutissivusto listasi seksuaalista vetovoimaa tihkuvan ihmisen tunnusmerkkejä. Listaa lukiessa kannattaa muistaa, ettei mitään virallisia tai tieteellisiä tunnusmerkkejä ole olemassa.

Voit kuitenkin pohtia, kuinka moni tunnusmerkeistä täyttyy omalla kohdallasi tai kumppanisi kohdalla:

 1. Seksuaalisesti vetovoimaiset ihmiset ajattelevat seksiä säännöllisesti ja houkuttelevat näin seksuaalista halua esiin.
 2. He harrastavat seksiä säännöllisesti järjestäen seksuaaliselle kanssakäymiselle aikaa ja mahdollisuuksia.
 3. He ovat kokeilunhaluisia ja etsivät uusia polkuja seksuaalielämässään säilyttääkseen sen elinvoimaisena.
 4. Seksuaalisesti vetovoimaiset ihmiset ovat spontaaneja. He saattavat hakea jännitystä esimerkiksi harrastamalla seksiä paikoissa, joissa he kenties tulevat nähdyiksi.
 5. Seksuaalisesti vetovoimaiset henkilöt uskaltavat käyttää huumoria makuuhuoneessakin vähentääkseen jännitystä tai vaikkapa kuitatakseen jonkin vällyjen välissä tapahtuneen mokan, joita sattuu jokaiselle.
 6. He osaavat ja uskaltavat puhua seksistä kumppaninsa kanssa. He esimerkiksi uskaltavat kertoa toiveistaan ja haluistaan.
 7. Seksuaalisesti vetovoimaiset ihmiset usein huomioivat, halailevat ja suutelevat kumppaneitaan – myös silloin kun tarkoitus ei ole harrastaa seksiä.
 8. He pitävät huolta itsestään; kunnostaan ja ulkonäöstään.
 9. He hyväksyvät itsensä puutteinensa. He eivät esimerkiksi jumitu murehtimaan jenkkakahvojansa.
 10. He arvostavat ylipäätään elämää ja nautintoja, kuten hyvää ja terveellistä ruokaa ja juomaa.

Kohti elävää seksuaalisuutta

Moneen edellä mainituista kohdista voit itse vaikuttaa. Voit esimerkiksi pohtia:

 • Pidätkö itsestäsi huolta?
 • Arvostatko itseäsi?
 • Voisitko huomioida omaa kumppaniasi enemmän tavallisessa arjessa?
 • Pidätkö huolen, että elämässäsi on aikaa myös parisuhteelle?
 • Uskallatko kertoa kumppanillesi omista toiveistasi ja tarpeistasi?
 • Kuunteletko viestiä hänen toiveistaan ja tarpeistaan?
 • Oletko sängyssä spontaani ja luova?

Elävässä seksuaalisuudessa on pitkälti kyse oman itsensä tuntemisesta ja kohtaamisesta, jossa meistä jokainen voi halutessaan kehittyä. Tällöin seksuaalisuus ja seksi voivat antaa enemmän iloa, hyvinvointia ja terveyttä.

Kommentoi »