Kasvovesi! Palauta käyttöösi tämä aliarvostettu tehohoitaja

Kasvovesi! Palauta käyttöösi tämä aliarvostettu tehohoitaja
Kasvovesi, tuo unohdettu tehokosteuttaja. On 6 syytä, miksi sitä pitää käyttää päivittäin.
Julkaistu 20.6.2017

Kasvovesi antaa ihollesi lepoa. Ihon ei tarvitse suotta ponnistella pesun jälkeen, kun tasaat ihon pH:n kasvovedellä. Kasvovesi siis palauttaa ihon oikean happamuuden, koska pesu on tehnyt siitä liian emäksisen. Pelkkä vesipesukin järkyttää ihon tasapainoa. Puhdistusaineiden pH-arvo on 6–8 ja vesijohtoveden 8–8,5. Iholle ihanteellinen lukema olisi 5–6. 

Kasvovesi estää kireyden tunteen. Emäksiset puhdistusaineet ovat niin tehokkaita, että ne poistavat ihoa suojaavan happovaipan. Siksi kasvot voivat tuntua pesun jälkeen kuivilta ja kireiltä. Puhdistusaineiden liian korkea pH saa ihon ärtymään ja kuivumaan. Iholle syntyy enemmän ryppyjä ja aurinkovaurioita. Se herkistyy ja tulehtuu helposti.

Kasvovesi luo ihollesi niin happaman ympäristön, että haitalliset bakteerit eivät viihdy sen pinnalla. Kun iho on sopivasti hapan, suojaavat mikrobit toimivat parhaiten. Kasvovesi voi parantaa ihon vastustuskykyä eli saada hyödylliset mikrobit viihtymään.

Kasvovesi esivalmistelee ihosi voiteille ja edistää voiteiden imeytymistä. Se kosteuttaa ihon pintaa jo valmiiksi. Se auttaa saamaan kalliista ihovoiteistasi kaiken hyödyn irti.

Kasvo­veden käytön aloittaminen voi kohentaa varsinkin kuiva ihon kuntoa huomattavasti. Ilman kasvovettä pinta­kuivasta ihostasi voi tulla kilpi, josta mikään ei tule ulos ja johon mikään ei imeydy. Ihoon voi ilmestyä tukkeumia ja miliumeja.

Misellivesi vai kasvovesi?

Kasvovesi (toner, lotion) koostuu vedestä, erilaisista hoitavista aineista ja säilöntäaineesta. Sekaihon ja rasvoittuvan ihon versioissa voi olla kuorivia happoja ja alkoholia. Kasvovesi on yleensä nestemäistä. Myynnissä on kuitenkin myös lappuja (toning pads), joihin neste on imeytetty.

Kasvosuihkeen (mist) ja kasvoveden ero on häilyvä. Usein ne erottaa lähinnä pakkaus: suihke on pumppu- ja vesi kaato­pullossa. Kasvosuihketta voi käyttää kasvovetenä, kun sen suihkuttaa vanulappuun ja pyyhkii sillä. Jotkin suihkeet on tarkoitettu ihon virkistämiseen ja kosteuttamiseen kesken päivän.

Hoitovesi (essence, lotion, softener) on valmistajien nimitys kasvovedelle, jossa on paljon hoitavia aineita.

Misellivesi (micellar water) on puhdistustuote, joka sisältää putsarin, kasvoveden ja usein myös meikinpoisto­aineen. Siinä on misellejä eli molekyylejä, jotka sitovat itseensä likaa ja epäpuhtauksia ihon pinnalta.

Kommentoi »