Kauneus & Terveys

Kaksi ihanaa kaalireseptiä

Maista trendikästä kaalipastaa ja hapankaalipiirakkaa. Kaali on terveellistä ja edullista herkkua. Maista!
Kuvat A-lehdet

SITRUS-KUKKAKAALIPASTA 

(4 annostavalmistusaika 30 min)

Ainekset: 

* 1 valkosipulinkynsi

* 1 rkl öljyä tai voita

* 1 kukkakaali

* 1 sitruunan kuori ja mehu

* 2 dl kaurakermaa

* ½-1 tl suolaa

* ½ tl mustapippuria

* 1 dl parmesanjuustoa

* ½ dl lehtipersiljaa

* 400 g täysjyväpastaa1. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota viipaleita öljyssä 2 minuuttia, älä polta.

2. Pese ja irrota kukkakaalista pieniä kukintoja. Lisää pannulle, kuullota 2-3 minuuttia.

3. Lisää hyvin pestyn sitruunan kuori ja mehu, sekä kerma. Keitä 2-3 minuuttia niin, että kukkakaalit pehmenevät. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

4. Keitä pasta ohjeen mukaan, valuta ja säästä kupillinen keitinvettä. Lisää pastat kukkakaalien joukkoon, sekä lisää keitinvettä sekä raastettua parmesanjuustoa. Sekoita varovasti nostellen.

5. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja. Tarjoa vielä erikseen rouhittua mustapippuria ja parmesanjuustoa. 

HAPANKAALI-SIENIPIIRAKKA

(8–10 annosta

valmistusaika 1 t) 

Pohja: 

* 1 pkt (380 g) valmis ruis-kaurataikinaa

Täyte:

* 1 sipuli

* 1 valkosipulinkynsi

* 2 dl sekasieniä (suppilovahvero)

* 2 rkl voita tai öljyä

* 1 rs (400 g) hapankaalia

* 1 tl kuivattua timjamia

* ½ t kuivattua meiramia

* ½ tl kuivattua rosmariinia

* ½ tl mustapippuria

* 2 kanamunaa

* 2 dl kaurakermaa

* 1½ dl juustoraastetta

1. Painele sulanut piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 180 asteessa noin 10 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Silppua sienet. Kuullota sipuleita voissa pannulla pari minuuttia ja lisää sienet. Lisää hapankaali ja mausteet, kuullota vielä hetki.

3. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää kaurakerma ja juustoraaste. Levitä hapankaali-sieniseos pohjalle ja kaada kerma päälle.

4. Paista uunin alatasolla  noin 30–35 min.

5. Tarjoa raikkaan vihreän salaatin kanssa. 

Julkaistu: 31.8.2015
1 kommentti