Terve.fi

Kaipaavatko lapset viilennystä hellepäivänä? 7 vinkkiä!

Kaipaavatko lapset viilennystä hellepäivänä? 7 vinkkiä!
Nämä hauskat keinot viilentävät perheen pienimpiä pahimmassa kuumuudessa, kokeile myös itse!
Julkaistu: 27.6.2011

Ehow.com listasi hauskoja tapoja, joilla voit viilentää lastesi oloa hellepäivänä:

1. Kaiva vesipyssyt esiin

Ryhtykää vesisotasille. Varmista, että kaikilla on pyssy, jota he osaavat käyttää. Suihkupullo toimii ihan yhtä hyvin kuin vesipyssy. Kootkaa tiimit tai toimikaa yksin ja laatikaa rajat, jotta ette häiritse naapureita. Jos haluat lopettaa vesisodan, varaa pakastimeen mehujäitä ja lupaa vaihtaa jokainen vesipyssy yhteen mehujääpuikkoon.

2. Kaada jääpaloja kahluualtaaseen

Täytä eri kokoisia muovi- ja jääpalarasioita värjätyllä vedellä ja jäädytä ne yön aikana. Jääpalat saat helposti irti, kun kastat astian lämpimään veteen. Pienet lapset ja taaperot rakastavat näitä.

3. Tehkää retki vesipuistoon tai rannalle

Suomessa vesipuistoja on muutamassa kaupungissa ja uimarantoja kaikkialla. Pakkaa mukaan pyyhkeitä, runsaasti aurinkorasvaa sekä vaihtovaatteet. Jos haluatte välttää ruuhkaa, arkipäivät ennen kello 11 ovat parasta aikaa. Muista ottaa mukaan myös välipalaa ja juotavaa, sillä siten säästät rahaa ja voitte viipyä pidempään.

4. Viettäkää tarinatuokio kahluualtaassa tai kylpyammeessa

Jos voit viilentää taaperot ennen päiväunia, he nukahtavat helpommin.

5. Tehkää leiri kellariin

Jos kellarinne sijaitsee maan alla, se on varmasti viileämpi paikka kuin yläkerta. Aseta makuupussit ja -alustat lattialle nukkumista varten tai järjestäkää kellariin piknikki, lounas tai päivällinen. Voitte jopa sytyttää kynttilöitä ja lauleskella nuotiolauluja!

6. Lähtekää ostoskeskukseen kävelylle

Useimmat ostospaikat ovat ilmastoituja, joten ottakaa siitä kaikki irti! Tästä voi olla iso apu pikkuvauvojen kanssa, jos et löydä helpotusta muualta. Ota kuitenkin huomioon, että tämä vaihtoehto voi koitua sinulle kalliiksi!

7. Säilytä pillimehut pakastimessa ja ota ne mukaan retkelle

Mehut sulavat juuri parahiksi, kun tarvitsette niitä. Lisäksi ne pitävät muut ruoat viileinä.

Lähde: ehow.com

1 kommentti