Voi hyvin

Kädet kauniiksi hoivaamalla – katso ohjeet helppoon kotihoitoon

Kädet kauniiksi hoivaamalla – katso ohjeet helppoon kotihoitoon
Uudistava kuorinta ja ravitseva naamio pehmentävät viileiden kuukausien koettelemat kädet. Kiinnitä erityistä huomiota kynsinauhoihin.
Julkaistu 17.5.2023

Aloita manikyyri lyhentämällä kynnet samanmittaisiksi. Suosi viilaamista, sillä leikkaaminen voi lisätä kynsien liuskoittumista. Hellävaraisella lasiviilalla kynsiä voi viilata edestakaisin liikkein, mutta paperisella viilataan aina yhteen suuntaa, ulkoreunasta sisälle päin.

Kynsinauhoja voidaan pehmittää kylvyllä, kuorinnalla ja kynsinauhavedellä. Laske kulhoon lämmintä vettä ja mittaa kylpyaine. Kylpyveteen sopivat myös erilaiset tarkoitukseen valmistetut öljyt ja suolat. Sopiva kylpyaika on noin kymmenen minuuttia.

Tee käsille myös pehmittävä kuorinta. Rakeelliset kuorinnat uudistavat tehokkaasti ihon pintaa. Hiero tuotetta erityisesti kämmenselkään ja kynsinauhoihin. Pese kuorinta pois vedellä.

Tehosta voiteen tai ­naamion ­vaikutusta pukemalla käsiin ohuet puuvilla­käsineet.

Pehmenneiden kynsinauhojen työntelyyn kynnen päältä sopii muovinen manikyyritikku tai appelsiinipuutikku. Päällystä appelsiinipuutikun pää palalla vanua ja työntele kynsinauhoja kevyesti kohti kynnen juurta.

Kynsinauhoja ei ole hyvä leikata, mutta repsottavat kynsitikut voi varovasti lyhentää kynsisaksilla. Lisää kynsinauhaöljyä ja hiero huolellisesti koko kynnen alueelle.

Levitä iholle käsinaamio tai paksu kerros käsivoidetta. Pue sitten päälle puuvillakäsineet tai kiedo kädet pienen pyyhkeen sisälle. Anna vaikuttaa 15–20 minuuttia. Hiero imeytymätön naamio ihoon.

Puhdista kynnen pinta kynsilakanpoistoaineella. Levitä tarvittaessa öljytön kynsienhoitoaine. Aloita lakkaus aluslakalla, joka tasoittaa ja ehkäisee värjääntymistä.

Kestävän tuloksen saat levittämällä värilakkaa kaksi ohutta kerrosta ja lisäämällä päälle värittömän päällyslakan. Anna kynsien kuivua joka kerroksen välissä.

Kun kynnet ovat kuivuneet, viimeistele hoito käsivoiteella.

Jos haluat kokeilla kotona...

Joik Organicin Moisturizing Nail & Cuticle Oil -kynsiöljy ravitsee kuivia kynsinauhoja. Luomukasviöljyt tukevat kynnen kasvua. Kätevä roll-on-pullo. 10 ml 14 e.

Trindin Nail Balsam -kynsibalsami sisältää E-vitamiinia ja vahvistaa ja kosteuttaa kuivia ja hauraita kynsiä. Öljytön koostumus sopii kynsilakan alle. 9 ml 17,90 e.

Käsiin vedettävät Kocostarin Hand Moisture Pack -käsinaamion hanskat kosteuttavat tehokkaasti. Arganöljy ja sheavoi ravitsevat. Helppokäyttöinen! 14 ml 4,90 e.

Kommentoi »