Terve.fi

Jumpalle – löydä näistä sopiva vaihtoehto

Jumpalle – löydä näistä sopiva vaihtoehto
Urheiluseurat ja jumppasalit hehkuttavat mitä kiehtovampia ja erikoisempia ryhmäliikuntatunteja, jotka saavat uteliaisuuden vireille.
Julkaistu 21.6.2012

Urheiluseurat ja jumppasalit hehkuttavat mitä kiehtovampia ja erikoisempia ryhmäliikuntatunteja, jotka saavat uteliaisuuden vireille. Enää ei mennä pelkän perusaerobicin tai vatsapeppureisijumpan tahdissa, vaan tilalla ovat bodyattackit ja flowt. Lue lisää näistä jumpista ja oivalla juuri sinulle sopiva laji!

1. Keskivartalo kuosiin!

Jos haluat erityisesti trimmata vatsan aluetta ja saada ryhtiä paremmaksi, suuntaa core-tunnille. Coressa tehdään lihaskuntoharjoituksia matolla kohdistaen harjoitteet vatsa-, kylki- ja selkälihaksille. Harjoitus ei kestä välttämättä kokonaista tuntia ja sen voikin yhdistää johonkin muuhun jumppaan, venyttelytuntiin tai tehdä alku- ja loppuverryttelyn lenkkeilemällä paikanpäälle ja takaisin kotiin.

Vyötärölle kohdistuvia tehokkaita liikkeitä tehdään myös pallojumpassa, jossa syvät vatsalihakset lantionpohjanlihaksia myöten aktivoituvat. Myös Pilates-tunnit kehittävät kehon syviä tukilihaksia ja parantavat ryhtiä ja tasapainoa.

2. Tahdikkaita rytmejä

Mikäli perusjumppa maistuu puurolta ja haluat liikuntatuokiolta niin iloa ja riemua kuin hikipisaroita, suuntaa lukuisille tanssillisille jumppatunneille, kuten latinotunnille tai afrotanssitunnille. Näillä tunneilla sinun ei tarvitse olla kilpatanssija, vaan vaihtoehtoja löytyy myös alottelijoille.

Latinotunnilla liikutaan latinalaisrytmien tahdissa muun muassa salsaa ja sambaa, kun taas afrotanssissa liikutaan energisen ja eksoottisen afrikkalaisen rumpumusiikin tahdissa avojaloin.

3. Kovaa menoa

Bodycombat ja Bodyattack tunnit lennättävät hikipisaroita, sillä tunnit ovat saaneet vaikutteita kamppailulajeista. Kokeile haastaa kuviteltu vastustaja musiikin tahdissa erilaisia hyppyjä, lyöntejä ja potkuja hyödyntäen, niin et varmasti lähde tyhjin käsin kotiin. Tunnit kehittävät erityisesti sykekuntoa ja rasvaa palaa!

4. Lihakset timmiksi!

Jos koko kehosi kaipaa kunnon lihaskuntotreeniä, kokeile Bodypumpia, jossa harjoitellaan levytangolla. Tunnilla muokataan suurimpia lihasryhmiä, kuten reidet, selkä, vatsa, hartiat ja käsivarret. Koska levytankoihin voi valita itselleen sopivat painot, sopii tunti niin aloittelijoille kuin kokeneille liikkujille.

Myös Circuit-tunneilla tehdään lihaskuntoharjoitteita kiertoharjoitteluna intervallityyppisesti, jossa sekä hapenottokyky että lihaskunto paranee. Sopii etenkin reipasta menoa kaipaaville. Tunti ei sisällä askelsarjoja.

5. Venyttelyä ja harmoniaa

Venyttelytunnit sopivat kaikille ja siellä tehdään monipuolisia liikkuvuus- ja venyttelyharjoituksia koko kehon lihaksille. Tunti sopii erittäin hyvin muun liikunnan tueksi esimerkiksi kerran viikossa.

Jooga on kehonhuoltotunti, jossa harjoitetaan pitkäkestoisia venytysasentoja. Joogaan kuuluu myös erilaisia hengitys-, keskittymis- ja rentoutumisharjoituksia.

Pilates on rauhallinen tunti, jossa kehitetään niin voimaa, kestävyyttä kuin liikkuvuutta. Tunnilla harjoitellaan myös tasapainoa, ryhtiä ja hengitystekniikkaa. Harjoitteet vahvistavat koko kehoa, mutta erityisesti keskivaratlon syviä lihaksia.

Uudet Flow-tunnit ovat yhdistelmä joogaa, pilatesta, tanssia ja kamppailulajeja. Flow-tunnilla vahvistat ja notkistat lihaksia musiikin tahdissa, mutta pääset myös purkamaan stressiä.

Kommentoi »