Terve.fi

Julkisen terveydenhuollon maksut

Julkisen terveydenhuollon maksut

Terveyskeskus voi periä lääkärissä käynneistä kertamaksun tai vuosimaksun. Kertamaksu, enintään 11 euroa kerralta, voidaan periä kolmelta käyntikerralta eli yhteensä 33 euroa kalenterivuodessa. Vuosimaksu on enintään 22 euroa kalenterivuodessa.
Mainos

Terveyskeskuksen päivystyskäynniltä voidaan periä enintään 15 euroa kerralta. Päivystysmaksu voidaan periä arkisin klo 20-8 välillä sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä.

Sakkomaksu voidaan periä käyttämättä ja peruuttamatta jääneestä terveyskeskuslääkärin vastaanottoajasta, hammashuollon ajasta tai kalliin kuvantamistutkimuksen (esim. röntgen-, ultraääni- tai magneettikuvaus) ajasta. Maksu on enintään 27 euroa ja se voidaan periä 15 vuotta täyttäneiltä.

Lääkärintodistuksesta ei peritä terveyskeskuksessa maksua silloin, kun todistus liittyy hoitokäyntiin (esim. sairauslomatodistus työnantajalle). Maksua ei saa periä myöskään nuorison terveystodistuksesta, joka on koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon käyntien yhteydessä kerättyihin tietoihin perustuva terveystodistus.

Lähteet:

www.stm.fi

Lue lisää

Näin suomalainen terveydenhuolto toimii

Julkaistu: 28.1.2009