Kauneus ja Terveys

Jonna Järnefelt ammentaa voimaa jäähallin tunnelmasta ja läheisistään: ”Äitipuoleni on ollut tärkeä tuki ja turva läpi elämäni”

Jonna Järnefelt ammentaa voimaa jäähallin tunnelmasta ja läheisistään: ”Äitipuoleni on ollut tärkeä tuki ja turva läpi elämäni”
Näyttelijä Jonna Järnefelt syttyy muodostelmaluistelun jännityksestä ja rauhoittuu hevosten seurassa. Mutta mikä väri viehättää häntä eniten? Se selviää Voimalistalta!
Julkaistu: 14.1.2022

Väri: Vietin lapsuuteni perheessä, jossa kaikki oli mustavalkoista. Ehkä siksi pidän väreistä. Eniten viehättää hento liila, sellainen syreenin värinen. Minulla on sitä vaatteissa ja kotona sisustuksessa: työhuoneen seinätkin maalasin violetiksi.

Syreenin hento liila viehättää Jonna Järnefeltiä.

Asento: Laskeudun slaavikyykkyyn päivittäin ja pyrin olemaan siellä ainakin minuutin kerrallaan. Syväkyykky auttaa selkäkipuihin, jotka ovat olleet riesanani. Uskon muutenkin harjoitteluun, jossa vastuksena on oman kehon paino.

Tunnelma: Jäähallin tunnelma on erilainen kuin vaikka teatterissa, paljon äänekkäämpi ja jännittävämpi. Käyn usein katsomassa muodostelmaluistelua, sillä tyttäreni kilpailee SM-tasolla. On huikeaa seurata, kuinka 16 tytön joukkue ylittää itsensä kerta toisensa jälkeen.

Muodostelmaluistelukisojen katsomossa jännääminen on tuttua puuhaa Jonna Järnefeltille: hänen tyttärensä luistelee SM-tasolla.

Kosmetiikka: En tulisi toimeen ilman arganöljyä. Hiukseni ja ihoni kuivuvat helposti, mutta arganöljy tuntuu auttavan kaikkeen. Hamstraan sitä luontaistuotekaupoista ja kampaamoista. En muutenkaan ole kosmetiikassa vaihtelunhaluinen: käytän samoja luottotuotteita.

Kirja: Palaan aina lempikirjani Tohtori Živagon pariin. Se käsittelee Venäjän vallankumousta ja kommunistista järjestelmää ihmisten ja heidän tunteidensa kautta. Rakastan historiallisia romaaneja ja sankari- tarinoita, joissa ihminen taistelee olemassaolostaan ja pyrkii hyvään.

Ihminen: Äitipuoleni Pirjo on tuntenut minut neljävuotiaasta lähtien. Hän on ollut tärkeä tuki ja turva läpi elämäni. Pirjon suhtautuminen lapsiin ja nuoriin on uskomaton. Hän on hoitanut minunkin lapsiani ja opettanut, että jokainen on yksilö. Tiukoissa paikoissa huomaan aina miettiväni, mitä Pirjo nyt tekisi.

Rentoutumispaikka: Hevosten seura on aina rauhoittanut minua. En harrasta ratsastusta, mutta hoidin viidentoista vuoden ajan hevosia veljeni perheen luona ja viihdyin tallilla. Parhaita ovat eläkkeellä olevat kilpahevoset: niissä on lempeyttä ja viisautta kuin hyvissä ystävissä.

Jonna Järnefelt

on 57-vuotias laulaja ja näyttelijä. Hänellä on kolme tytärtä puoliso Asko Sarkolan kanssa. Jonna nähdään parhaillaan Kärleksbrev-näytelmässä ja alkuvuodesta Come from away -musikaalissa.

Kommentoi »