Terve.fi

Isä pitää perheen pystyssä kun äiti on masentunut

Isä pitää perheen pystyssä kun äiti on masentunut
Äidin masennus voi näkyä lapsissa mm. aggressiivisuutena, ylivilkkautena, masentuneisuutena ja ahdistuksena, mutta oireilu on harvinaisempaa, jos perheen isällä on hyvä ja aktiivinen suhde lapsiinsa.
Julkaistu: 24.8.2007

Tämä käy ilmi kymmenvuotisesta yhdysvaltalaistutkimuksesta, johon osallistui 6 500 äitiä lapsineen. Lasten häiriökäyttäytymistä arvioitiin kahden vuoden välein.

Häiriökäyttäytymiseltä välttyivät todennäköisimmin lapset, joiden isät keskustelivat heidän kanssaan, kuuntelivat heitä, osallistuivat harrastuksiin ja olivat muutenkin läheisiä.

Tutkijoista olisi hyvä, jos isät ottaisivat aktiivisemman roolin suhteessa lapsiinsa erityisesti äidin sairastuessa. Tässä he voisivat myös hyötyä ammattilaisten tuesta.

Copyright Duodecim 2007. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa. Kielto koskee materiaalin käyttöä frame-tekniikalla, linkittämällä suoraan tähän tiedostoon sekä kaikkeen muuhun toimintaan mm. cache- ja proxy-tekniikalla. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen muillakin tavoilla kielletään. Tämä koskee myös tulostusta ja tallennusta muuhun kuin yksityiseen käyttöön.

Kommentoi »