Terve.fi

Imettäminen auttaa painon pudotuksessa

Imettäminen auttaa painon pudotuksessa
Tuoreen tanskalaistutkimuksen mukaan imettämisellä ja painon putoamisella on selkeä yhteys, uutisoi WebMD.
Julkaistu: 22.12.2008
Naiset, jotka lihoivat raskauden aikana vain vähän ja jotka täysimettivät synnytyksen jälkeen saivat kaikki raskauskilot pois puolessa vuodessa synnytyksestä.
Tutkimuksessa myös arvioitiin täysimettävien naisten olevan kaksi kiloa hoikempia kuin sellaisten, jotka eivät imettäneet puolen vuoden jälkeen synnytyksestä.Tutkimusta varten selvitettiin yli 25 000 naisen äitiysneuvolatietoja. Naisten omat lääkärit haastattelivat heitä neljä kertaa; kahdesti raskausaikana ja kahdesti synnytyksen jälkeen (6kk ja 18kk). Osallistujat vastasivat painoon liittyviin kysymyksiin ja siihen, miten he ruokkivat lastaan.
Yhdysvalloissa raskaudenjälkeinen paino on tärkeä terveydellinen puheenaihe, sillä synnytysiässä olevat amerikkalaisnaiset ovat jo nyt hälyttävän painavia. Erään tutkimuksen mukaan 52 prosenttia on ylipainoisia ja 29 prosenttia liikalihavia. Paino-ongelmien pelätään vain pahentuvan raskauksien myötä.
Toinen suuri tekijä raskauden jälkeiseen ylipainoon on se, kuinka paljon painoa kertyy itse raskausaikana. 38 prosenttia amerikkalaisnaisista lihoo raskausaikanaan yli suositusten.
Keskustele aiheesta:

Noora Dahmane, toimittaja

Kommentoi »