Kauneus & Terveys

Ihanat pinaattisämpylät

Ihanat pinaattisämpylät

Näihin pinaattisämpylöihin kätkeytyy alkuvilja spelttiä.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Anna Huovinen
Mainos

Pinaattisämpylät (20 kappaletta) 

5 dl piimää50 g hiivaa2 tl merisuolaa2 rkl siirappi150 g pakastepinaattia2 dl spelttirouhetta1 dl vehnänalkioita½ dl pellavansiemeniä9–10 dl kolmen viljan sämpyläjauhoja½ dl oliiviöljyäVoiteluun ¼ dl vettä¼ dl pellavansiemeniä

Näin teet:Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimän sekaan. Lisää merisuola, siirappi sekä sulaneet ja valutetut pinaatit. Lisää spelttirouhe, vehnänalkiot ja pellavansiemenet. Alusta taikinaan jauhot vähitellen niin, että taikina jää pehmeäksi mutta irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Lisää vielä öljy. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo paloista kaksi noin 40 sentin pituista tankoa jauhojen avulla. Leikkaa tanko kymmeneen kolmionmuotoiseen osaan.Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle pellavansiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Julkaistu: 21.3.2012