Voi hyvin

Milloin viimeksi hellit jalkojasi? Tee ihana jalkahoito kotona!

Milloin viimeksi hellit jalkojasi? Tee ihana jalkahoito kotona!
Jalat kaipaavat kosteutusta ympäri vuoden. Pehmittävä ja kaunistava jalkahoito on helppo tehdä omassa kylpyhuoneessa.
Julkaistu 20.3.2023

1. Pehmeä lasku

Aloita jalkahoito lämpimällä kylvyllä, jonka voi tehdä pesuvatiin. Jalkoja voidaan pehmittää myös kompressilla, jolloin pieni pyyhe kastellaan kylpyainetta sisältävään lämpimään veteen ja kiedotaan jalkojen ympärille.

2. Aineet tarpeen mukaan

Hyviä kylpyaineita ovat erilaiset mineraalisuolat, eteeriset öljyt ja valmiit, tarkoitukseen kehitetyt kylpyaineet. Hemmottelevan kylvyn saat lisäämällä veteen kuivattuja kukan terälehtiä tai yrttejä.

Sopiva aika on 10–15 minuuttia.

3. Kuorinta hellii

Kuivaa jalat pyyhkeellä. Vaihda vatiin lämmin vesi ja tee kuorinta sen äärellä istuen. Rakeellinen kuorinta-aine sopii hyvin jalkapohjien ja säärien kuorimiseen. Keskity erityisesti jalkapohjiin.

Pyyhi kuorinta pois kostealla pyyhkeellä, jota voi kastella kylpyvadissa. Jos jaloissa on kovettumia, voi niitä käsitellä kevyesti raspilla. Liiallista raspin käyttöä tulee kuitenkin välttää.

4. Käsittele kynnet

Kuivaa jalat. Kynnet kannattaa leikata tässä vaiheessa, sillä niiden keratiini on pehmennyt kylvyssä ja kynsi katkeaa helpommin. Lisää muutama tippa kynsinauhaöljyä kynsien juureen ja työntele kynsinauhoja varovasti appelsiinipuutikulla tai kynsinauhatyöntimellä. Putsaa tarvittaessa kynnen aluset.

5. Naamio pehmittää

Erityisen pehmittävän jalkahoidon saat tekemällä jalkanaamion. Käytä kosteuttavia jalkanaamiosukkia tai levitä jalkavoidetta paksulti ja kääri jalat tuorekelmuun sekä froteepyyhkeeseen. Anna vaikuttaa 10–20 minuuttia. Lopuksi hiero imeytymätön naamio jalkoihin ja pyyhi tarvittaessa loput pois puhtaalla pyyhkeellä.

6. Viimeistele lakalla

Jos lakkaat kynnet, puhdista kynnen pinta rasvasta kynsilakanpoistoaineella. Lakkaa kynnet alus- ja värilakalla. Aluslakka ehkäisee kynnen värjääntymistä. Kynsilakan kuivuessa hiero jalkoja ravitsevalla jalkavoiteella. Pyyhi lopuksi imeytymätön voide pois.

Pidä jalat pehmeinä tekemällä jalkahoito kerran kuussa.

Kun haluat kokeilla kotona

Kuori jalat kristallisuolaa sisältävällä Urtekramin Soft Wild Rose Pink Salt Body Scrub -vartalokuorinnalla. Ravitsevat kasvivoit pehmittävät ihoa. 150 ml 9,60 e.

Urtekramin Soft Wild Rose Pink Salt Body Scrub

Frantsilan Virkistävä Jalkakylpy poistaa turvotusta ja väsymystä jaloista. Luomuyrtit ja eteeriset öljyt vilkastuttavat verenkiertoa. Elvyttävä. 100 ml 16,80 e.

Frantsilan Virkistävä Jalkakylpy

Footyn Foot Care -jalkavoiteen karbamidi pehmittää karheat jalkapohjat. Täyteläinen voide sisältää myös ravitsevaa mehiläisvahaa. Tehokas. 175 ml 13,90 e.

Footyn Foot Care -jalkavoide
Kommentoi »