Nukuitko huonosti? Hyvä unihygienia ja magnesiumlisä voivat parantaa unen laatua

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Sabora Pharma
Nukuitko huonosti? Hyvä unihygienia ja magnesiumlisä voivat parantaa unen laatua
Nukahtamisvaikeudet ja yöllinen heräily ovat yleisiä unihäiriöitä etenkin naisilla. Uniongelmat on hyvä hoitaa ajoissa, sillä ne hankaloittavat arkea, lisäävät huolta ja väsymystä.
1.11.2023

Kun uni ei ota tullakseen, on katkonaista tai jos herää aamuyöllä liian aikaisin, voi olo olla turhautunut – ja seuraavana päivänä väsynyt. Tilapäinen unettomuus on tavallista, lähes jokainen kärsii siitä jossain vaiheessa elämäänsä. Se on usein seurausta elintavoista, hormonaalisista muutoksista, stressistä tai haastavasta elämäntilanteesta. Unettomuus kannattaa hoitaa ajoissa, sillä tilapäisetkin uniongelmat voivat johtaa unettomuuskierteeseen, jos unensaantia alkaa jännittää.

Unettomuuden hoito on pääosin itsehoitoa. Uneen vaikuttaa moni seikka ja siksi unettomuuden hoito on yksilöllistä. Unen saamista voi kuitenkin koittaa edistää monella eri tavalla. Jos kotikonsteista ei ole riittävää apua, on syytä kääntyä lääkärin puoleen.

Myös tutkimusnäyttöön perustuvat kansalliset Käypä hoito -suositukset korostavat, että unettomuuden hoidossa on tärkeää löytää unettomuuden syy ja pyrkiä hyödyntämään perinteisten unilääkkeiden sijaan ensisijaisesti lääkkeettömiä vaihtoehtoja.

Rauhoita mieli ja keho illan tullen

Nukahtamista voi helpottaa huolehtimalla unihygieniasta eli unen laatua parantavista terveellisistä käytännöistä ja tavoista, jotka auttavat säännöllistämään unirytmiä. On suositeltavaa herätä aamuisin aina samaan aikaan ja välttää päiväunia, myös viikonloppuisin. Säännöllisen rytmin ohella makuuhuoneen tulisi olla pimeä, viileä ja hiljainen. Illalla on hyvä välttää kofeiinipitoisia juomia ja alkoholia, sillä ne saattavat heikentää unen laatua. Säännöllinen liikunta tekee elimistölle hyvää, mutta myöhään illalla kovaa treeniä tulisi välttää, jotta keho ja mieli voivat rauhoittua ennen nukkumaan menoa.

Sänkyyn ei kannata mennä, jos ei tunne oloaan väsyneeksi. Silloin on parempi lukea vaikkapa kirjaa.

Magnesiumista apua väsymykseen

Unettomuudesta ja väsymyksestä kärsivät voivat saada apua myös magnesiumlisästä. UltraMag sukrosomiaalinen magnesium on hyvin imeytyvä ja tehokas magnesiumlisä. Se auttaa rentoutumaan ja rauhoittaa hermostoa, mikä helpottaa nukahtamista.

Magnesium on elimistölle välttämätön kivennäisaine, joka osallistuu useiden välittäjäaineiden, kuten dopamiinin, serotoniinin, noradrenaliinin ja melatoniinin muodostumiseen. Nämä välittäjäaineet edistävät normaaleja kognitiivisia toimintoja sekä säätelevät unijaksoja ja mielialaa.

Etenkin kiireisinä aikoina ja väsyneenä keho kuluttaa tavanomaista enemmän magnesiumia. Silloin magnesium-ravintolisä voikin olla hyödyllinen tuki magnesiumvarastojen täydentämisessä ja neurovälittäjäaineiden tasapainon palauttamisessa.

UltraMag-magnesiumlisästä hyötyvät erityisesti he, joille magnesiumvalmisteet eivät ole aikaisemmin sopineet tai joilla lääkehoito on haitannut magnesiumin ottamista. UltraMagin sisältämän sukrosomaalisen suojan ansiosta magnesiumin imeytyminen on jopa viisi kertaa tehokkaampaa kuin tavanomaisilla magnesiumvalmisteilla. Tuotteen voi huoletta nauttia mihin aikaan päivästä tahansa, sillä ruoka tai lääkeaineet eivät heikennä sen imeytymistä. UltraMag on gluteeniton ja sopii raskauden ja imetyksen aikana käytettäväksi.

UltraMag Magnesiumvalmiste on saatavilla apteekeista. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Mitä on sukrosomiaalinen magnesium?

UltraMag -magnesiumvalmiste sisältää sukrosomiaalista magnesiumia, jossa pitoisuudeltaan korkea magnesiumoksidi on suojattu fosfolipidi- ja sukresterimatriiseilla. Patentoitu tekniikka varmistaa magnesiumin nopean imeytymisen ja erinomaisen siedettävyyden aiheuttamatta vatsavaivoja.

Kommentoi »