Kauneus ja Terveys

Huulten muodolla on yhteys yllättävään asiaan

Huulten muodolla on yhteys yllättävään asiaan
Tutkimuksen mukaan huulten amorinkaaren muoto voi kertoa, kuinka herkästi saat vaginaorgasmin. Voiko olla turhempaa tutkimusaihetta?
Julkaistu: 14.8.2011

Äkkiseltään skotlantilaistutkimuksen aihe tuntuu käsittämättömältä ja turhalta. Miksi tutkia huulten muodon yhteyttä orgasmiherkkyyteen tai vaikeuksiin liittyen? Eikö ennemmin kannattaisi keskittyä vaikkapa kumppaneiden välisen suhteen kommunikaatioon, avoimuuteen ja läheisyyteen.

Länsi-Skotlannin yliopiston psykologian professori Stuart Brodyn tarkoitus oli tutkia raskaudenaikaisten tapahtumien merkitystä naisen orgasmiherkkyyteen. Hän selittää käytännön havaintojen johtaneen siihen, että tutkimusryhmä päätti tutkia amorinkaaren muodon ja orgasmiherkkyyden yhteyttä. Tutkimus julkaistiin vuonna 2011.

Merkki hyvistä geeneistä?

Kehitys- ja lisääntymisbiologian saralta tiedetään, että kasvonpiirteet vaikuttavat henkilön puoleensavetävyyteen. Miehet esimerkiksi tuntevat vetoa piirteisiin, jotka viestivät korkeaa hedelmällisyyttä. Hedelmällisyydestä viestiviä muita piirteitä ovat suuret silmät, korkeat poskipäät, pieni nenä, sileä iho ja pieni leuka sekä täyteläiset huulet.

Nämä piirteet saa aikaan naishormoni estrogeeni. Korkea oman sukupuolen hormonitaso viestii terveydestä. Terveyden pohja tulee hyvistä geeneistä ja parinvalinnan biologia pohjana on geneettisen laadun metsästys.

Tätä taustaa vasten amorinkaaren muodon tarkkailu ei enää tunnukaan täysin päättömältä tutkimusidealta. Huulien muoto ja asento kun määräytyvät kasvojen muodon ja hampaiden asennon mukaan – ja kasvojen symmetrian määrää geeniperimä. Kaunis hymy on siis omalla tavallaan terveydestä ja hyvistä geeneistä.

Varmempi emätinorgasmi

Skotlantilaistutkijat havaitsivat tutkimuksessaan, että korkean amorinkaaren omaavat naiset saavat emätinorgasmin muita naisia todennäköisemmin. Amorinkaaren muodolla ei sitä vastoin havaittu olevan merkitystä esimerkiksi masturboimalla saatuun orgasmiin.

Korkean amorinkaaren omaavista naisista 95 prosenttia ilmoitti saavuttavansa emätinorgasmin. Matalamman amorinkaaaren omaavilla naisilla vastaava luku oli 60 prosenttia.

Kyselytutkimukseen osallistui lähes 260 naista. Naiset olivat 18–35-vuotiaita. Tutkimuksen tulokset julkaistiin Journal of Sexual Medicine -tiedejulkaisussa.

Lue myös:

Kommentoi »