Kauneus ja Terveys

Höylätty parsasalaatti

Höylätty parsasalaatti
Herkuttele tällä salaatilla, kun saat käsiisi tuoretta, ensiluokkaista, vihreää parsaa. Laatuvaatimukset ovat kovat siksi, että parsa höylätään salaattiin sellaisenaan, keittämättä.
Julkaistu: 17.5.2016

Tarvitset:

  • 500 g vihreää parsaa
  • 25 g pinjansiemeniä (1/2 dl)
  • 50 g parmesaania
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Pese parsat ja napsauta tyvestä muutaman sentin pala pois taittamalla. Viipaloi parsatangot parsankuorijalla tai juustohöylällä pitkittäissuunnassa ohuiksi siivuiksi.

Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.

Leikkaa parmesaanista lastuja. Hienonna tilli ja ruohosipuli.

Sekoita kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Lisää parsasiivut, tilli ja ruohosipuli ja pyöräytä hellästi ympäri.

Nostele parsasalaatti lautasille ja ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja parmesaanilastuja. 

Lähde: Jonna Vormala: Jäävuoren Huippu – Salaattikirja, No Tofu Publishing, 2016

Lue myös:

Kommentoi »