Tiesitkö, että hopea nopeuttaa paranemista? Katso vinkit haavojen hoitoon

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Sabora Pharma
Tiesitkö, että hopea nopeuttaa paranemista? Katso vinkit haavojen hoitoon
Haavat on syytä hoitaa kotonakin huolellisesti, jotta ne paranevat hyvin ja vältytään ikäviltä tulehduksilta. Helppokäyttöiset HaavaVEX®-haavanhoitotuotteet nopeuttavat ihon paranemista.
Julkaistu 1.9.2023

Ei tarvita kuin terävä viilto paperista, kokatessa livennyt veitsi tai kompastuminen asfaltilla, niin iho rikkoutuu. Haava onkin monelle tuttu terveysvaiva, joka syntyy helposti erilaisissa arjen touhuissa.

Haavat eroavat toisistaan sekä syntytavan että sijainnin osalta. Viilto- ja pistohaavat ovat yleensä terävän esineen aiheuttamia, kun taas ruhje- tai repimähaava johtuu ihoon ja sen alaiseen kudokseen kohdistuneesta kolhusta. Puremasta syntyneet haavat puolestaan vaativat erityistä huomiota.

Tyypillisin haava on ihon muita kudoksia suojaavan pintakerroksen vaurio, joka on ulkoisen tekijän aiheuttama. Haavoja voi syntyä myös limakalvoille. Haavauma puolestaan johtuu verisuonten häiriöstä eli huonosta verenkierrosta tai ihoon pitkäaikaisesti kohdistuvasta paineesta.

Haava voi sijainnista ja syvyydestä riippuen ulottua ihon alla olevasta rasvakudoksesta lihakseen, luuhun, hermo- ja verisuonirakenteisiin tai jopa sisäelimiin asti. Haavat jaetaan syntymekanismin perusteella akuutteihin sekä kroonisiin haavoihin.

Kroonisiksi määritellään yleisesti haavat, jotka ovat olleet avoimina yli kuukauden. Tällaiselle haavalle on tyypillistä paitsi paranemisajan vaikea ennustaminen myös herkkä uusiutuvuus samaan paikkaan. Esimerkiksi diabetes ja syöpä ovat tyypillisiä kroonisen haavan taustalla olevia sairauksia.

HaavaVEX®-haavasuihke sopii myös pienten palovammojen hoitoon. Suihke muodostaa ihon pinnalle suojaavan kalvon mikrobeja vastaan, mikä nopeuttaa haavan paranemista. Lisäksi tuotteen sisältämä kaoliini imee ylimääräisen eritteen haavasta.

Myös lämpö tai syövyttävä kemikaali voi aiheuttaa ihovaurion, tällöin puhutaan palovammasta. Kuuma vesi on yleisin palovamman aiheuttaja. Mitä kuumempi ja pitkäkestoisempi kontakti kudokseen on, sitä syvemmälle palovamma ulottuu.

Hopea on tehokas keino nopeuttaa haavan paranemista

Pienetkin haavat on syytä hoitaa hyvin, jotta ne eivät tulehdu, ja paraneminen pääsee hyvin käyntiin. Hopean käyttö haavanhoidossa perustuu sen antiseptisiin ja desinfioiviin ominaisuuksiin. Lisäksi hopealla on biosidinen eli torjuva vaikutus monenlaisia taudinaiheuttajia vastaan.

Kaiken kokoisille haavoille soveltuvat HaavaVEX®-tuotteet antavat antimikrobisen suojan, estävät lisäinfektioiden syntymistä ja kosteuttavat ihovaurioita. Katso vinkit erilaisten haavojen hoitoon täältä.

HaavaVEX®-haavanhoitotuotteet sisältävät patentoidulla SCX-teknologialla vakautetun hopean lisäksi ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa. Tuotteet muodostavat tehokkaan suojan mikrobeja vastaan ja edistävät kudoksen luonnollista uusiutumista nopeuttaen samalla haavan paranemista.

Monikäyttöiset HaavaVEX®-haavanhoitotuotteet soveltuvat haavojen, haavaumien, hiertymien, lievien palovammojen ja erittävien ihovaurioiden, makuuhaavojen, vaippaihottuman, hien aiheuttaman ihon hautumisen ja leikkausten jälkeisten haavojen hoitamiseen.

Näin hoidat ja suojaat haavat helposti

1. Puhdista ja kuivaa iho.

2. Levitä hoidettavalle ihoalueelle tarvittava määrä HaavaVEX®-haavavoidetta. Älä hiero levityksen jälkeen.

3. Anna voiteen kuivua, jolloin se muodostaa tasaisen suojakalvon.

4. Käytä voidetta 1–2 kertaa päivässä.

HaavaVEX®-haavavoiteen käyttökohteet:

Infektoituneet ja tulehdukselle alttiit haavat, haavaumat, hiertymät, ekseema, rinnan alueen eryteema, makuuhaavat, vähäiset palovammat, fibriiniset haavat, pienet viiltohaavat, jalkasieni ja aurinkoihottuma.

Erittääkö haava?

HaavaVEX®-haavasuihkeen jauhemainen koostumus on hyvä erityisesti erittäville haavoille. Tuotteen sisältämä kaoliini imee ylimääräisen eritteen. Lisäksi kaoliinin ja hyaluronihapon muodostama este torjuu ulkoisia mikrobeja, mikä puolestaan parantaa haavan suojausta ja nopeuttaa sen paranemista.

HaavaVEX®-haavasuihkeen käyttökohteet:

Infektoituneet ja tulehdukselle alttiit haavat, haavaumat, hiertymät, ekseema, rinnan alueen eryteema, makuuhaavat, vähäiset palovammat, diabeetikoiden jalkahaavat, jalkasieni, vaippaihottuma, inkontinenssin aiheuttama maseraatio (IAD), napatynkä, erittävät ihovauriot, leikkauksen jälkeiset haavat ja hikoilun aiheuttama maseraatio.

Lue lisää haavojen hoidosta ja hopean vaikutuksesta paranemisprosessissa täältä.

HaavaVEX®-voide ja -suihke ovat CE 1370 lääkinnällisiä laitteita. Valmistaja PAVIA FARMACEUTICI s.r.l. Saatavilla apteekeista.

Kommentoi »