Kauneus ja Terveys

Hoida hellästi talvi-ihoa

Hoida hellästi talvi-ihoa
Talvi on ihonhoidossa haasteellista aikaa. Suuret lämpötilanvaihtelut, pakkaset ja toisaalta kuiva huoneilma koettelevat hyväkuntoistakin hipiää.
Julkaistu: 25.6.2015

Seuraavat asiantuntijan ihonhoitovinkit voivat olla tarpeen juuri talven ollessa parhaimmillaan – ja pahimmillaan.

Kuivuus uhkaa ihoa sekä sisältä että ulkoa. Juo siksi vähintään 1,8 litraa vettä päivässä, sillä vesi kosteuttaa sisältäpäin. Sen sijaan pitkät suihkuttelutuokiot kannattaa nyt unohtaa. Suosi lyhyitä suihkuja ja vältä pitkiä kuumia kylpyjä. Pitkä oleskelu kuumassa vedessä poistaa iholta sen sisältämää luonnollista, suojaavaa rasvaa. Pesun jälkeen iho kannattaa taputella kuivaksi, jonka jälkeen voi levittää kosteusvoiteen. Mikäli sisäilman kosteus uhkaa laskea liian alas, on ilmankostuttajan käyttö paikallaan. Sopiva ilmankosteus sisätiloissa on 30-50 %.

Monilla iho muuttuu talvella herkemmäksi. Voiteissa, meikeissä ja deodoranteissa kannattaakin suosia herkän ihon tuotteita. Erityisesti alkoholipitoiset ja voimakkaasti hajustetut tuotteet ärsyttävät ihoa helposti. Huulet ovat myös alttiita kuivumiselle, koska niiden ihossa ei ole talirauhasia. Käytä siksi hyvää huulivoidetta, äläkä kostuta huulia nuolemalla.

Kuorinta poistaa iholta kuolleita ihosoluja, jolloin kosteusvoidekin imeytyy paremmin. Kuori kuitenkin hellästi, noin kerran viikossa. Liiallinen kuorinta rasittaa ihoa, ja saa sen ärtymään entistä helpommin.

Viimeistään keväthangilla on ihon suojaksi syytä ottaa käyttöön myös tehokkaat aurinkosuojakertoimet.

Lähde: HealthDay News 21.1.2007

Kommentoi »