Kauneus & Terveys

Heippa vaan latistunut tukka – näin käytät hiusnaamiota oikein

Heippa vaan latistunut tukka – näin käytät hiusnaamiota oikein
Hiusnaamio antaa hiuksillesi kotona juuri sitä tehohoitoa, mitä tukkasi kulloinkin kaipaa. Lue, miten saat hiusnaamiosta kaikki tehot irti.

1. Miten hiusnaamio kannattaa valita?

Hiustyypin ja hiusten kunnon mukaan. Jos tukka on kuiva, se kaipaa kosteuttavaa naamiota. Jos hiukset ovat kuluneet ja katkeilevat, ne tarvitsevat korjaavaa maskia. Lisäksi saatavilla on muun muassa väriä suojaavia ja sitä korostavia, sävyttäviä tehohoitoja.

Mikä hiusnaamio on paras? Testasimme 6 tehohoitoa

2. Mihin kohtaan hiuksia hiusnaamio laitetaan?

Pituuksiin ja latvoihin. Jos kasvoja reunustava tukka on kulunut toistuvasta mekaanisesta rasituksesta, levityksen voi aloittaa korvien kohdalta. Älä laita tehohoitoa tyveen. Tyvihiukset ovat ”uutta tukkaa” ja vielä hyvässä kunnossa, eivätkä ne siksi tarvitse tehohoitoa. Tyvi latistuu helposti – varsinkin, jos hiuspohja on rasvoittuva tai tukka hento. Jos tukka on paksu, karhea ja kihara, tehohoidon voi kohdistaa hiuksiin huolettomammin.

Ei enää värjöttelyä! Kun hiusnaamion vaikutusta piti ennen odotella melkein puoli tuntia, saat nyt tuloksia jo parissa minuutissa.

3. Miten tehohoidon saa levitettyä tasaisesti?

Levitä maski ensin pituuksiin ja latvoihin käsin. Kampaa sitten hiukset läpi harvalla muovi- tai bambukammalla. Tämä levittää hoitoaineen kaikkialle ja selvittää hiukset.

4. Kuinka usein hiusnaamiota on hyvä käyttää?

Riippuu hiusten kunnosta ja tuotteesta. Jos tukka on huonokuntoinen, tehohoitoa voi käyttää tavallisen hoitoaineen sijasta joka pesun jälkeen. Hyväkuntoiselle hiuksille riittää tehohoito kerran viikossa tai kahdessa.

Hoito + väri: Sävyttävä tehohoito on kätevä tapa virkistää hiusväriä tai taittaa siitä ei-toivottuja vivahteita. Levitä kertakäyttöhanskat kädessä.

5. Missä on vika, jos hiusnaamio latistaa tukan?

Se on turhan ravitseva hiustyypille, tai sitä on mennyt liian lähelle tyveä. Saatavilla on yhä enemmän kevyitä tehohoitoja. Ne sopivat jopa erittäin hennolle tukalle.

6. Pitääkö naamion vaikutusaikaa noudattaa?

Kyllä. Muuten teho voi mennä hukkaan. Myynnissä on onneksi yhä enemmän nopeita tuotteita, jotka syvähoitavat hiukset jo 1–3 minuutissa. Vaikutusaikaa on erityisen tärkeä noudattaa, jos käyttää sävyttävää hiusmaskia.

7. Saako hiusnaamion kanssa mennä saunaan?

Saa, mutta päähän kannattaa kietoa pyyhe tai turbaani, jottei tehohoito haihduta kosteutta hiuksista. Väriä antavaa maskia ei kannata käyttää lämmössä.

8. Pitääkö naamion vaikutusaikaa noudattaa?

Ei, sillä se on hyvä silottava ainesosa. Silikoni sopii hyvin karheille ja pörröisille hiuksille, jotka kaipaavat silotusta ja kiiltoa. Jos pidät kiharoista ja laineista, silikoni voi tosin suoristaa liikaa. Esimerkiksi curly girl -metodia noudattavat suosivat silikonittomia hoitoaineita.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys-lehdessä 4/2020.

Julkaistu: 24.4.2020
Kommentoi »