Terve.fi

Eroon raskauskiloista - 5 keinoa laihtua

Eroon raskauskiloista - 5 keinoa laihtua
Lähes jokainen nainen kerryttää kiloja raskausaikana – niiltä on vaikea välttyä. Raskauden jälkeen olisi hyvä päästä eroon niistä kertyneistä kiloista ja parhaiten siinä onnistuu aloittamalla mahdollisimman pian. Muussa tapauksessa ylimääräinen paino saattaakin helposti jäädä pysyväksi vaivaksi.
Julkaistu 10.9.2009

Painonpudotus kannattaa aloittaa pienistä asioista, muun muassa muuttamalla syömistottumuksia. Ruokailuun liittyviin asioihin on ehkä helpointa puuttua, mutta liikuntaakaan ei saa unohtaa. Ezinearticles.com –sivusto neuvoo naisia huomioimaan seuraavat seikat, joiden avulla kertyneet raskauskilot saavat kyytiä ja paino tippuu.

1. Jätä pois paljon hiilihydraatteja sisältävät välipalat. Jos nälkä yllättää aterioiden välissä, syö hedelmiä tai kasviksia.

2. Syö viisi pienempää ateriaa päivässä kolmen ison aterian sijasta. Aineenvaihdunta pysyy koko ajan käynnissä, kun syö useampia kertoja päivässä muutaman ”kunnon” aterian sijasta.

3. Älä syö myöhään illalla. Tuoreimpien tutkimusten mukaan ilta- ja yösyöpöttelyn seurauksena painoa kertyy enemmän kuin muina kellonaikoina syödessä. Ilmeisesti vuorokauden ajankohdat vaikuttavat elimistön kykyyn polttaa kaloreita, Yle kertoo.

4. Juo vettä. Veden juonti ei lihota, mutta se auttaa tuntemaan olon kylläiseksi. Myös elimistö tarvitsee vettä käsitellessään kaloreita.

5. Aloita kuntoilu. Ruokailutottumusten muuttaminen auttaa laihtumaan, mutta loppupeleissä painonpudotuksessa tarvitaan myös liikuntaa. Aloita aluksi kevyesti. Muista, että vauvaa voi ulkoiluttaa rattaissa, jolloin myös äiti saa liikuntaa. Rattaiden kanssa liikkuessa voi myös kuntoilla ja tehdä erilaisia liikkeitä, jolloin ulkoilusta tulee kunnon liikuntasuorituksia. Tutustu vaunujumppaan tästä linkistä.

Lue lisää:

Keskustele:

Antti Voutilainen, toimittaja

Kommentoi »