Hyvinvointi

Eroamisen ei tarvitse olla vaikeaa - 16 vinkkiä

Tuliko ero? Eroaminen saattaa olla vaikeaa, mutta uuteen tilanteeseen sopeutuminen on se todellinen haaste, erityisesti jos mukana on lapsia. Lue lisää.

12.8.2010 Terve.fi

Eroaminen saattaa olla vaikeaa, mutta uuteen tilanteeseen sopeutuminen on se todellinen haaste, erityisesti jos mukana on lapsia. Ihanteellista olisi, jos voisitte edelleen käyttäytyä sivistyneesti toisianne kohtaan.

Mikäli pelkäät erosi muuttuvan likaiseksi, kokeile näitä The Sunin haastatteleman psykologin, Pam Spurrin vinkkejä.

1. Rakkaudeksi sitä kutsutaan

Yritä pitää mielessä, että rakastit joskus ihmistä, joka nyt tuntuu viholliseltasi. Muistele hyviä aikojanne, hillitäksesi ärtymystäsi.

2. Pienet sienet

Älä unohda, että lapset imevät kaiken ja aistivat huonon ilmapiirin välillänne. Yrittäkää siis käyttäytyä sivistyneesti lasten ympärillä.

3. Maalaisjärki

Käytä maalaisjärkeä miettiessäsi miten kerrot erosta lapsille. Pidä asia yksinkertaisena, kun kerrot asiasta nuorelle lapselle tyyliin ”äiti ja isä eivät tule enää toimeen.”

4. Lapset tulevat ensin

Vaikka olisitte kuinka vihaisia toisillenne vakuuttakaa lapsille, että he ovat kaikkein tärkeimpiä.

5. Estä ahdistus

Lapset ovat huolissaan siitä, missä he tulevat asumaan sekä mihin äiti ja isä menevät. Selvitä lapselle uudet järjestelyt mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

6. Pure hampaitasi yhteen

Älä kritisoi ex-kumppaniasi lastesi edessä, sillä hän on edelleen heidän äitinsä tai isänsä.

7. Aseta selkeät säännöt

Sovi tarkoin kaikista tapaamis- ja yhteydenottojärjestelyistä. Selkeät säännöt auttavat selkeyttämään tilannetta, kun molemmat ovat poissa tolaltaan.

8. Vältä juoruamista

Sinusta saattaa tuntua houkuttelevalta juoruta ex-kumppanisi huonoista piirteistä yhteisille tuttavillenne, mutta on parempi puhua näistä asioista vain omille luotetuille ystäville. Saatat toivoa, että yhteiset ystävänne valitsisivat sinun puolesi, mutta tulette exäsi kanssa paremmin toimeen pitkässä juoksussa, jos ette laita ystäviänne tähän tilanteeseen.

9. Älä ylitä rajoja

Vaikka olisit aina unelmoinut kumppanisi parhaasta kaverista, älä kuitenkaan ylitä rajaa ja yritä vietellä häntä, ellet usko hänen olevan elämäsi rakkaus. Et varmasti halua lähteä sotkemaan välejäsi sekä exääsi että yhteisiin ystäviinne varsinkaan, kun se ei välttämättä ole sen arvoista.

10. Ole selkeä motiiveistasi

On hyvä, että yritätte olla ystäviä. Siltä varalta, että tämä kuitenkin herättäisi toivon tunteita yhteen paluusta, on äärimmäisen tärkeää olla selkeä siitä miksi soitat tai tapaat häntä.

11. Vedä tiukat rajat

Kerro exällesi jos hän ei mielestäsi pidä kiinni sovituista säännöistä. Muista kohdella häntä huomaavaisesti, vaikka et voisi sietää häntä.

12. Et ole supernainen tai -mies

Tukeudu ystäviisi ja perheeseen toipuessasi erosta. Peittämällä tunteesi teet asian vain vaikeammaksi.

13. Yksi päivä kerrallaan

Ota jokainen päivä vastaan omalla painollaan. Joinakin päivinä voit tuntea olosi iloiseksi, toisina taas alakuloiseksi. Erosta toipuminen on vuoristorataa.

14. Keskity uuteen alkuun

Kokeile uusia juttuja, joita exäsi ei halunnut koskaan tehdä. Nautiskele uudesta kitkattomasta elämästäsi.

15. Älä lähde mukaan vihanpitoon

Jos exäsi ei pääse millään vihanpidostaan yli, hyväksy ettet voi tehdä enempää kuin parhaasi ja ero saattaa valitettavasti muodostua vaikeaksi.

16. Älä ärsytä tahallaan

Saatat olla valmis tapailemaan uusia miehiä/naisia, mutta älä leuhki asiasta exällesi. Hänen mielensä pahoittamalla, pahoitat vain lastesi mielen. Jatka elämääsi niin, että voit kunnioittaa myös itseäsi.

Lähde: The Sun

Lue lisää:

Avioero ei ole aina pahaksi lapsille

Kestääkö liittosi? Tilastot sen kertovat

Kolmasosa eronneiden lapsista ei enää tapaa isiään

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi