Terve.fi

Ensisynnytyksen tulos: lapsi sai aivovamman ja menetti toisen silmän

Ensisynnytyksen tulos: lapsi sai aivovamman ja menetti toisen silmän
Vasta 22-vuotiaan Emma Portogallon ensisynnytys viime joulukuussa epäonnistui pahasti.
Julkaistu: 8.10.2010
Daily Mailin mukaan synnytys venyt pitkäksi, ja lasta yritettiin vetää imukupilla ulos yhteensä seitsemästi – vaikka ohjeiden mukaan kokeilla kuin korkeintaan kolmesti. Lopulta hoitava lääkäri päätti käyttää pihtejä.
Niiden avulla lapsi viimein saatiin ulos, mutta hänen vasen silmänsä roikkui poskella ja kallossa oli murtumia. Portogalloa ei informoitu pihtien käytöstä etukäteen, vaan häntä pyydettiin allekirjoittamaan lupa niiden käyttöön vasta synnytyksen jälkeen.
Portogalloa hoitanut brittiläinen Scunthorpe General Hospital pyysi vihdoin eilen virallisesti anteeksi tapahtunutta.

Aivovamman vakavuudesta ei vielä tietoa

Nyt yhdeksän kuukauden ikäinen Xavier-vauva ei edelleenkään näe vasemmalla silmällään. Aivovammojen vakavuudesta ei näin pienen lapsen kohdalla vielä voida olla varmoja, vaan niiden laajuus tulee selviämään vasta tulevina vuosina.
Äiti Emma Portogallon mukaan kokemus traumatisoi koko perheen.
- Poikani saa kärsiä tästä elämänsä loppuun asti. Kokemus on ollut erittäin traumaattinen sekä fyysisesti että psyykkisesti niin minulle kuin Xavierin isälle Danielille.
- Lapsen saamisen pitäisi olla yksi maailman ihanimmista kokemuksista, mutta meille se on ollut silkkaa painajaista.
Nyt perhe hakee asianajajien avustuksella korvauksia, jotta he voivat hoitaa lapsensa tulevaisuudessa tarvitsemia hoitoja.

Sairaala: ”Olemme äärimmäisen pahoillamme”

Scunthorpe General Hospitalin mukaan tapaus on nyt tutkittu perin pohjin. Sairaalan mukaan henkilökunta tapasi ja keskusteli perheen kanssa lyhyesti tapahtuneesta heti synnytyksen jälkeen.
- Useita muutoksia toimintaohjeissa ja käytännöissä on tehty, jotta riski vastaavan tapahtumiseen uudestaan olisi mahdollisimman pieni, sairaalasta kerrotaan.
- Olemme äärimmäisen pahoillamme perheelle aiheutuneesta kärsimyksestä ja korostamme, että naisten ja vauvojen turvallisuus on edelleen Scunthorpe General Hospitalin synnytysosaston ykkösasia.
Xavierin vanhempien asianajajan mukaan tarkkaa selvitystä sairaalassa tehdyistä muutoksista ei kuitenkaan ole annettu.
Lähde: DailyMail
Suvi Peltola, toimittaja
Lue lisää:
Keskustele:
Kommentoi »