Kauneus & Terveys

Endiivisalaatti

Endiivisalaatti

Endiivin, päärynän ja sinihomejuuston yhdistelmä on taivaallinen.
Teksti Taru Tikkanen
Kuvat Ofer Amir
Mainos

Endiivisalaatti (2 annosta, valmistusaika 20 min)

12–15 endiivin lehteäpieni kourallinen rucolan lehtiä3 dl tuoreita ­hedelmiä, ­kuten päärynää, omenaa ja/tai viinirypäleitä0,5 dl saksanpähkinöitä, manteleita ja pistaasia

Sitruunavinegrette:

4 rkl oliiviöljyä4 rkl appelsiinimehua1 rkl valkoviinietikkaa1 rkl sitruunamehua1 tl sinappia1 tl laadukasta juoksevaa hunajaasuolaa ja pippuria maun mukaan

Pinnalle:

50 g sinihomejuustoahieman oliiviöljyä ja redusoitua balsamiviinietikkaa eli kokoon keitettyä paksumpaa kastiketta

1. Valmista kulhossa sitruuna­vinegrette. Sekoita kaikki aineet ­vispilällä sekaisin. Laita jääkaappiin maustumaan.

2. Puhdista endiivit ja rucola, viipaloi hedelmät. Pilko pähkinät ­pienemmiksi. Sekoita keskenään. ­Lorauta sekaan neljä ruokalusikallista viileää sitruunavinegretteä. Sekoita.  

3. Kasaa salaatti kahdelle ­lautaselle korkeiksi keoiksi. Ripottele ­päälle ­homejuustomuruja.

4. Viimeistele annokset ripauksella oliiviöljyä ja paksulla balsamiviinietikalla.

Julkaistu: 14.12.2015