Treeni ja ravinto

Auringonkukansiemenpesto, marinoidut juurekset ja ohraa

Ohrasuurimot korvaavat ruoka-annoksessa riisin.

Teksti Kaisa Nieminen
Kuvat Satu Nyström
6.10.2015

Neljälle, valmistusaika 35 min

  • 200 g ruusukaalia
  • 200 g porkkanoita
  • 200 g kurpitsaa
  • 200 g naurista
  • öljyä, suolaa ja pippuria

Pesto

  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • ½ dl parmesaaniraastetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 2 dl ohraa
  • sitruunalohkoja

1. Poista ruusukaaleista kannat ja päällimmäiset lehdet, jos on tarpeen. Leikkaa ne puoliksi. Kuori porkkanat ja leikkaa lohkoiksi. Kuori kurpitsa veitsellä ja kuutioi se. Leikkaa nauriksista kannat pois ja lohko neljään osaan.

2. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Laita kasvikset kulhoon, ripottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Kaada kasvikset uuni­vuokaan tai pellille ja paahda uunissa noin 20–25 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä.

3. Tee pesto. Laita ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa öljyllä.

4. Keitä ohra ohjeen mukaan.

5. Sekoita pesto varovasti kasvisten joukkoon. Ripottele auringonkukansiemeniä päälle. Tarjoa ohran ja sitruunalohkojen kanssa.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi