Neljälle, valmistusaika 35 min
- 200 g ruusukaalia
- 200 g porkkanoita
- 200 g kurpitsaa
- 200 g naurista
- öljyä, suolaa ja pippuria
Pesto
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
- ½ dl parmesaaniraastetta
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- 2 dl ohraa
- sitruunalohkoja
1. Poista ruusukaaleista kannat ja päällimmäiset lehdet, jos on tarpeen. Leikkaa ne puoliksi. Kuori porkkanat ja leikkaa lohkoiksi. Kuori kurpitsa veitsellä ja kuutioi se. Leikkaa nauriksista kannat pois ja lohko neljään osaan.
2. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Laita kasvikset kulhoon, ripottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Kaada kasvikset uunivuokaan tai pellille ja paahda uunissa noin 20–25 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä.
3. Tee pesto. Laita ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa öljyllä.
4. Keitä ohra ohjeen mukaan.
5. Sekoita pesto varovasti kasvisten joukkoon. Ripottele auringonkukansiemeniä päälle. Tarjoa ohran ja sitruunalohkojen kanssa.
Lue lisää
Katso myös nämä