Henkilöt

Anne Kukkohovilla ei ole elämässä suurta suunnitelmaa: ”Takaportti on aina auki ihmeellisille, yllättäville asioille”

Yrittäjä Anne Kukkohovi ammentaa voimaa herkutteluhetkistä, kävelyretkistä veljen kanssa sekä elämän ihmeellisistä käänteistä.

Teksti Ninni Sandelius
Kuvat Johanna Myllymäki, Antti Raatikainen
23.12.2022 | Päivitetty 28.11.2023 | Voi hyvin

Guru

En fanita tai katso ketään ylöspäin. Kerään pieniä tiedonjyväsiä monesta suunnasta ja monilta ihmisiltä. Saan niitä päivittäisistä kohtaamisista niin ystäviltä kuin vieraammiltakin. Kun kuuntelee avoimesti, oppii itsekin fiksuja asioita.

Kirja

Kun äitini sairasti syöpää ja hänellä oli vain vähän aikaa jäljellä, minulle suositeltiin Paul Kalanithin kirjaa Henkäys on ilmaa vain. Kalanithi oli aivosyöpäpotilaita hoitanut neurokirurgi, joka kirjoitti kirjan, kun hän itse sairastui keuhkosyöpään. Hän pohtii elämää, sairautta ja kuolemaa niin lääketieteellisestä kuin filosofisestakin näkökulmasta. Aihe on raskas, mutta se lohdutti minua tuossa elämänvaiheessa.

Treeni

Äitini sanoi: ”Jälkikäteen ei koskaan kaduta, että kävi lenkillä”. Käveleminen on henkireikä, joka pitää kunnossa ja aineenvaihdunnan toiminnassa. Kävelemme veljeni kanssa lähes päivittäin. Jos toinen ei meinaa jaksaa lähteä, toinen potkii henkisesti persuksiin. Kävelemme merenrannassa – joskus löntystellen, toisinaan rivakammin.

Voimaruoka

Olen tietoinen siitä, mitä syön. Syön usein enkä ahmi itseäni täyteen. Olen huono salaatinsyöjä ja pidän raskaasta ruoasta, joten teen vihanneksista smoothieita. Ruoassa tähtihetketkin ovat tärkeitä, ja ajattelen, että kaikkea voi silloin tällöin syödä. Mikään ei tuo niin paljon voimaa ja iloa, kuin hyvä leivonnainen tai samppanja ystävän seurassa.

Voimalause

Lausahdus ”I have no masterplan, there’s always room for something wonderful” tarkoittaa, ettei minulla ole elämässä suurta suunnitelmaa vaan takaportti on aina auki ihmeellisille, yllättäville asioille. Se on elämäniloinen, kujeileva motto: kun en suunnittele elämääni liikaa, jotain mukavaa voi tapahtua. Ja on tapahtunutkin.

Anne Kukkohovi

on 51-vuotias yrittäjä ja juontaja. Hän asuu Helsingissä poikansa kanssa. Anne on muun muassa juontanut televisiossa Koko Suomi leipoo -kisaa. Lisäksi hän tekee muita televisiotöitä sekä vaikuttajamarkkinointia sosiaalisessa mediassa.

Anne Kukkohovi villatakissa
Anne Kukkohovi. Kuva: Antti Raatikainen

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi