Kauneus & Terveys

Aloittelevan vaeltajan muistilista

Aloittelevan vaeltajan muistilista
Kesäiset vaellusretket houkuttelevat yhä useampia suomalaisia. Ota muistilistan vinkit talteen ja lähde vaeltamaan.

Rinkka kannattaa pakata huolella. On tärkeää valita rinkka mittojensa mukaan ja säätää niin, että paino jakautuu tasaisesti.Ennen retkeä on hyvä tarkistaa varusteet, jättää tarpeeton pois ja täydentää mahdolliset puutteet. Mitä vähemmän painoa, sitä helpompaa liikkuminen on.On suositeltavaa aloittaa kuntoilu hyvissä ajoin ennen vaellusreissua. Hyväkuntoisena nauttii vaelluksesta enemmän. Jalat kannattaa hoitaa kuntoon ennen lähtöä. Lyhyet kynnet ja sisäänajetut vaelluskengät helpottavat matkantekoa. 

Tarkista varusteiden kunto: älä lähde matkaan huonokuntoisilla varusteilla. Tarkista myös ensiapuvälineet. Muista henkilökohtaiset hygieniavälineet sekä mahdollinen lääkitys.

Selvitä retkikohteesi maastotiedot, kämpät, tulentekopaikat ja nähtävyydet. Opettele erä- ja suunnistustaitoja. 

Älä koskaan lähde yksin tunturiin. Laadi reittisuunnitelma ja noudata sitä mahdollisimman tarkoin. Ilmoita mahdolliset matkan aikana tapahtuvat reittimuutokset taukokämpän vieraskirjaan. Jätä reittisuunnitelma lähtöpisteeseen. Älä koskaan yliarvioi vaelluskykyjäsi ja lepää ennen totaalista uupumista. Muista, ettet ole kuntotestissä vaan olet nauttimassa retkestäsi. Leiriydy ajoissa ja nauti nestettä riittävästi. Kunnioita luontoa.

Lähde Suomen Latu ry 

Julkaistu: 12.7.2010
Kommentoi »