Kauneus & Terveys

Aasialainen nuudelisalaatti

Aasialainen nuudelisalaatti

Rapea lounassalaatti säilyy rasiassa pari päivää.
Teksti Kaisa Nieminen
Kuvat Sanna Peurakoski
Mainos

Aasialainen nuudeli­salaatti (4 annosta, valmistusaika 30 min)

1 pkt munanuudelia½ varhaiskaali tai ¼ keräkaalia1 porkkana1 mango2 dl edamame-papuja1 avokado2 dl kevätsipulia1 dl kuorimattomia manteleita

Vinaigrette:

1 dl rypsiöljyä¼ dl hunajaa¼ dl riisiviinietikkaa2 tl soijakastiketta¼ tl seesamiöljyähyppysellinen suolaa

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. ­Murenna nuudelit leivinpaperilla ­peitetylle pellille. Paahda uunissa noin 5 minuuttia.

2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.­ Kuori porkkana ja raasta se karkeaksi.

3. Kuori mango, irrota hedelmäliha ­kiveä pitkin ja leikkaa se kuutioiksi.

4. Keitä edamame-papuja kattilassa noin 3 minuuttia. Valuta ja huuhtele.

5. Halkaise avokado, ota kivi pois ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. ­Hienonna kevätsipuli.

6. Yhdistä kaikki salaatin ainekset. ­Lisää lopuksi manteleita.

7. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kaada ne salaatin joukkoon tai laita erilliseen rasiaan.

Vinkki! Jos et halua paahtaa nuudeleita, keitä ne tavalliseen tapaan. 

Julkaistu: 20.10.2015