Terve.fi

9 keinoa löytää yhteistä aikaa myös lapsen syntymän jälkeen

9 keinoa löytää yhteistä aikaa myös lapsen syntymän jälkeen
Julkaistu 9.5.2011

Uusi isä saattaa usein tuntea itsensä hiukan ulkopuoliseksi, kun hänen kultansa, nykyinen uusi äiti, pyhittää aikansa vauvasta huolehtimiselle ja vauvan tarpeille. Kun aikaa on hiukan kulunut ja elämään alkaa muodostua rutiineja, voitte kumppanisi kanssa löytää aikaa läheisyydelle.

Tässä muutamia Babycenter.comin ehdottamia keinoja, joiden avulla löydätte aikaa myös toisillenne. 

1. Nähkää vaivaa treffejä varten

Hankkikaa lapsenvahti. Jos raha on ongelma – tai jos jätätte lapsenne mieluummin jonkun tutun hoiviin – pyytäkää jotakuta perheenjäsentä tai ystävää huolehtimaan taaperostanne muutaman tunnin.

Ja muistakaa, treffien ei tarvitse kestää koko iltaa ja tapahtua kaupungissa. Päämääränä on yksinkertaisesti järjestää hieman kahdenkeskistä aikaa. Joten käykää kävelyllä, syömässä tai menkää vaikka elokuviin.

2. Järjestäkää treffit kotona

Ette välttämättä tarvitse lapsenvahtia, jotta voisitte huomioida toisianne. Kun vauva on laitettu nukkumaan yöksi – tai ainakin muutaman tunnin ajaksi – tarttukaa hetkeen. Vastustakaa halua rojahtaa sohvalle katsomaan televisiota loppuillaksi. Istukaa alas ja jutelkaa toisillenne.

Toisiinne keskittyminen jopa vain kymmenen minuutin ajaksi voi tehdä ihmeitä. Liian usein uudet vanhemmat unohtavat jopa katsoa toisiaan silmiin päivän aikana. Kun yksinkertaisesti löydätte joitakin pieniä hetkiä olla yhdessä, tunnette yhteenkuuluvuuden ja yhteyden välillänne paremmin. (On mahdollista, että alatte myös harrastaa enemmän seksiä.)

3. Olkaa luovia

Teidän ei tarvitse odottaa iltaan asti, jotta voitte viettää laatuaikaa yhdessä. Voitte esimerkiksi matkustaa yhdessä töihin, tai käydä lounaalla kerran viikossa. On yllättävää, kuinka rentouttavaksi keskustelu voi muuttua, kun tapaatte keskellä päivää, eikä teidän tarvitse huolehtia lapsen tarpeista tai kotitöistä.

4. Lue kumppanillesi rakkauskirje

Elämä vastasyntyneen kanssa voi saada parisuhteen vaikuttamaan siltä, että te vain ohitatte toisenne päivän kiireissä. Paras tapa hidastaa vauhtia ja löytää toisenne uudelleen on kertoa, kuinka paljon rakastatte toisianne. Ei tarvitse olla Shakespeare saadakseen rakkaan sydämen sykkimään. Raapusta vain paperille muutama ajatus, kuten ”rakastan sitä, kuinka halaat minua, kun olen stressaantunut” tai ”naurusi on tarttuvaa”. Lukekaa sitten nämä ajatukset toisillenne ääneen.

5. Hankkikaa kausiliput

Jos olette jo maksaneet liput konserttiin, näytelmään tai urheilutapahtumaan, lähdette ulos helpommin. Säästääksenne kuluissa voitte jakaa kausilippujen hinnan ja lapsenvahtivuorot toisen pariskunnan kanssa, joilla on myös lapsi. 

6. Ottakaa viikonloput viikonloppuina

Pakatkaa vaippalaukku, ottakaa esiin rattaat ja nauttikaa viikonlopun aktiviteeteista perheenä. Ostoskeskukset, puistot ja ulkoilmatapahtumat ovat kaikki lapsiystävällisiä ajanvietepaikkoja. 

7. Luokaa työn jälkeisiä rutiineja

Käykää kävelyllä joka ilta, ja ottakaa vauva mukaan. Jokainen hyötyy liikunnasta ja raikkaasta ilmasta, ja voitte nauttia toistenne seurasta päivän lopuksi. 

8. Suunnitelkaa erityisiä rutiineja

Aloittakaa viikoittainen tapa, jolloin esimerkiksi vuokraatte elokuvan ja haette ruokaa jostakin. Kun lapsenne asettuu ennustettavaan unirytmiin, elämä muuttuu paljon helpommaksi – yksi syy lisää tehdä töitä säännöllisen unirytmin eteen. Elokuvan katsominen on hyvä tapa viettää vapaa-aikaa yhdessä.

9. Pelatkaa pelejä

Pelit ovat hyvä tapa nauraa ja pitää hauskaa yhdessä, joten pyyhkikää pölyt Monopolista tai korttipakasta. Voitte myös tehdä yhdessä ristikon tai Sudokun sunnuntain lehdestä samalla, kun käperrytte sohvalle.

Kommentoi »