Terve.fi

Tämän takia alasti nukkuminen on hyväksi

Tämän takia alasti nukkuminen on hyväksi
Hyviä uutisia teille Aatamin asussa torkkuvat! Alastomana nukkumisella on The Telegraphin mukaan mukavuuden lisäksi myös terveyshyötyjä.
Julkaistu: 2.11.2015

Hyviä uutisia teille Aatamin asussa torkkuvat! Alastomana nukkumisella on The Telegraphin mukaan mukavuuden lisäksi myös terveyshyötyjä.

Siemennesteen laatu on parempi

Alasti nukkuvien miesten sperma on parempilaatuista, paljastaa Stanfordin yliopiston uusi tutkimus.

Sen mukaan alushousuja päivisin käyttävien, mutta öisin niitä ilman nukkuvien miesten siemennesteen DNA oli 25 prosenttia vähemmän pilkkoutunutta kuin alushousuja öisin käyttävillä miehillä.

DNA:n pilkkoutuminen eli fragmentoituminen häiritsee solun toimintaa ja voi siten aiheuttaa hedelmättömyyttä tai kehityshäiriöitä.

Alushousujen heivaaminen yön ajaksi viilentää. Liiat vaatteet hautovat ja nostavat kivesten lämpötilaa heikentäen siemennesteen laatua.

Uni on laadukkaampaa

Alasti nukkuminen edesauttaa kehon omaa lämmönsäätelyä ja siten parantaa ja syventää unen laatua.

Öisin kehon lämpötila laskee tarkoituksellisesti. Yövaatteet ja pyjamat haittaavat tarkasti suunniteltua kehon viilennyskoneistoa.

Voit laihtua

Niin hurjalta kuin se saattaa kuulostaakin, alasti nukkumalla voi karistaa kilojakin.

Liian lämmin keho ei nimittäin vapauta yhtä paljon luontaista kasvuhormonia kuin viileämpi. Kun kasvuhormonia ei erity tarpeeksi, keho uudistaa soluja hitaammin.

Samaan aikaan kehon stressihormoni kortisoli viihtyy lämpimässä kehossa pitäen sen arvot koholla ja aiheuttaen yöllisen insuliinitason hyppäyksen.

Näin keho on jatkuvasti eräänlaisessa hälytystilassa, jolloin se luontaisesti alkaa säilöä rasvaa pikemminkin kuin polttaa sitä.

Näytät nuoremmalta

Tai no, ainakin ikäännyt tyylikkäämmin.

Sama kasvuhormoni, joka auttaa rasvanpoltossa, tunnetaan myös kehon ikääntymistä ehkäisevänä agenttina.

Solujen tehokas uusiutuminen pitää ihon sileämpänä ja rypyttömämpänä pitempään.

Seksielämäsi on rattoisampaa

Alasti nukkuminen on oiva keino viritellä sänkyyn hieman säpinää.

Erään kyselyn mukaan lähes 60 prosenttia alasti nukkuvista kertoi olevansa onnellinen suhteessaan. Yövaatteisiin kääriytyneiden keskuudessa tyytyväisiä oli 48 prosenttia.

Salaisuus on ihokosketuksessa, joka laukaisee hyvän olon hormoninakin tunnetun oksitosiinin tuotannon. Oksitosiini saa lempeät tunteet jylläämään ja silloin lemmiskelykin kiinnostaa aiempaa todennäköisemmin.

Valitettavasti tämä pätee vain silloin, jos sinulla on kumppani vieressäsi.

Vältät sieni-infektiot

Kutiseva nivussilsa tai jalkasilsa ovat ikäviä vaivoja. Ne ovat peräisin eri sienisukujen lajeista.

Altistuminen sienelle yhdessä hautovien tai hiertävien vaatteiden ja huonon hygienian kanssa voi aiheuttaa silsainfektion.

Niitä voi kuitenkin välttää antamalla paikkojen tuulettua, eli toisin sanoen nukkumalla ilman vaatteita.

Lähteet:

Lue myös:

Kommentoi »