Terve.fi

Kaksihaarainen kieli ja muut kehonmuokkaukset

Kaksihaarainen kieli ja muut kehonmuokkaukset
Ihoa voidaan tatuoida, lävistää, arpeuttaa ja venyttää. Millaisiin kehonmuokkaustapoihin sinä olet törmännyt?

Ihoa voidaan tatuoida, lävistää, arpeuttaa ja venyttää. Millaisiin kehonmuokkaustapoihin sinä olet törmännyt? Poimimme Medscapesta esittelyyn tavallisia ja vähän hurjempiakin kehon muokkaamisen tapoja. Lääketieteellisesti katsoen kehonmuokkaus on riskialtista puuhaa. Komplikaatioita saatetaan vähätellä, tai niistä ei tiedetä tarpeeksi. Vaarat ovat pienemmät, mikäli toimenpiteet suoritetaan asiallisessa ympäristössä ja puhtain välinein.

Mitä kaikkea iholle voidaan tehdä?

Korvakorukin on lävistys. Muita tavallisia paikkoja lävistyksille ovat huuli, nenä, kulmakarvat, kieli ja napa. Niitä tehdään myös nänneihin ja genitaaleihin. Paikkaan asetettava koru on useimmiten titaania, mutta voi olla myös hopeaa tai ruostumatonta terästä. Hieman hurjempaa lävistyskulttuuria edustavat esimerkiksi korsettilävistykset, joissa selkään kiinnitettyihin metallirenkaisiin pujotetulla nauhalla muodostetaan korsettia muistuttava kuvio.

Korsettilävistykset ovat yleensä väliaikaisia niiden epäkäytännöllisyyden ja hitaan paranemisen vuoksi. Selässä olevat renkaat nimittäin joutuvat jatkuvaan liikkeeseen ja hankauksen kohteeksi. Lävistyksiä voidaan myös venyttää. Tyypillisesti venytetään korvalehdissä olevia reikiä. Hieman tatuointia muistuttava kehonmuokkauksen tapa on arpeuttaminen. Siinä iholle tehdään viiltoja, jotka parantuessaan muodostavat kuvioita. Arpia voidaan tehdä näkyvämmiksi lisäämällä haavaan esimerkiksi väriaineita.

Kuvioita saadaan aikaan myös polttamalla. Ihon alle voidaan asettaa implantteja, jotka muodostavat erilaisia kohokuvioita. Joskus implantit ovat osittain näkyvissä. Äärimmilleen kehonmuokkaus vietäneen esimerkiksi silloin, kun kielestä tehdään kaksihaarainen halkaisemalla sen kärki kahtia.

Ongelmat eivät ole yllättäviä

Kun ihoon tehdään huonosti paranevia reikiä, infektioriski on ilmeinen. Likaisista välineistä voi huonolla onnella saada hepatiitin tai HIV:n. Korut ja väriaineet voivat aiheuttaa myös hylkimistä ja vakavia allergiareaktioita. Lävistyskorut voivat helposti takertua johonkin ja revetä. Repeämisvaara on suuri erityisesti venytetyissä rei’issä.

Keloidien ja muun ei-toivotun arpikudoksen muodostuminen on melko tavallista. Implantteihin liittyy lisäksi hermojen ja lihasten vaurioriski. Ne voivat myös päästä liikkumaan ihon alla.

Lue myös:

Julkaistu: 10.10.2015
Kommentoi »