Terve.fi

Uusi hoito tuo helpotusta kroonisiin selkä- ja jalkakipuihin

Uusi hoito tuo helpotusta kroonisiin selkä- ja jalkakipuihin
Krooniseen selkä- ja jalkakipuun apua etsiville voi olla tarjolla aivan uusi vaihtehto.
Julkaistu 29.7.2015

Krooniseen selkä- ja jalkakipuun apua etsiville voi olla tarjolla aivan uusi vaihtehto.

Yhdysvaltalaisen anestesiologien järjestön lehdessä julkaistussa tutkimuksessa koehenkilöille annettiin uudenlaista korkeataajuuksista selkäydinstimulaatiota (SCS).

Uusi hoitomuoto on tehokkaampi

- Tämä on ensimmäinen pitkäaikainen tutkimus, joka vertailee korkeataajuuksisen ja perinteisen selkäydinstimulaation turvallisuutta ja tehokkuutta kroonisen selkä- ja jalkakivun hoidossa, kertoo Wake Forestin yliopiston anestesiologian professori Leonardo Kapural.

Uutta SCS-hoitoa saaneet kokivat merkittävää ja pitkäaikaista helpotusta kroonisiin selkä- ja jalkakipuihin.

- Krooninen selkä- ja jalkakipu ovat tunnetusti vaikeita hoitaa, ja tämänhetkisillä vaihtoehdoilla kivunlievitykseen, kuten opioideilla, on rajallinen teho ja sivuvaikutuksia, Kapural jatkaa.

Mitä on SCS-hoito?

Selkäydinstimulaatio on tarkoitettu sietämättömän kivun hoitoon. Sillä hoidetaan pääasiassa kipuja, joihin ei ole ollut apua muista hoidoista.

Hoidossa käytetään ihon alle laitettavaa implantoitua laitetta, joka lähettää pulsseja selkäydinhermoihin. Pulssit estävät kipuviestien etenemisen aivoihin asti.

Uuden SCS-hoidon pulssien taajuus on 10 000 hertsiä, kun perinteisen hoidon taajuus on 40–60 hertsiä.

Tiedettävästi yli yksi ja puoli miljardia ihmistä maailmassa kärsii kroonisesta kivusta. Kroonisen kivun yleisin muoto on alaselän kipu.

Lähteet:

Lue myös:

Kommentoi »