Terve.fi

Siivoaminen tappaa seksielämän muista syistä kuin luulet

Siivoaminen tappaa seksielämän muista syistä kuin luulet
Amerikkalaisen hedelmällisyyslääketieteen yhdistyksen (ASRM) tapaamisessa esiteltiin vastikään kiintoisa tutkimus. Sen mukaan siivoaminen vie tehokkaasti naisten seksihalut. Lue lisää.
Julkaistu: 27.10.2014

Amerikkalaisen hedelmällisyyslääketieteen yhdistyksen (ASRM) tapaamisessa esiteltiin vastikään kiintoisa tutkimus. Sen mukaan siivoaminen vie tehokkaasti naisten seksihalut, kertoo Independent.

Fiiliksen katoamisessa ei ole niinkään takana siivoamissuorite itsessään, vaan paljon vakavampi syy. Siivousvälineet ja puhdistusaineet nimittäin sisältävät ftalaatteja, jotka vaikuttavat naiset haluihin.

Ftalaatteja käytetään muovinpehmentiminä arkisissa muovitavaroissa, kuten vaikkapa suihkuverhoissa, kylpyleluissa ja muovipulloissa.

Rochester School of Medicine -yliopiston tohtori Emily Barret kertoo The Telegraphille, että ftalaatit vaikuttavat suoraan naisen hormonitoimintaan.

- Alamme oppia, että ftalaatit sotkevat elimistön hormonitoimintaa. Jos estrogeeni- ja testosteronihormonien tuotanto häiriintyy, sillä on vaikutuksia moniin asioihin, kuten libidoon.

Lähde: Independent

Lue lisää:

Kommentoi »