Terve.fi

Tutkimus kertoo anaaliseksin suosiosta - tulokset huolestuttavat

Tutkimus kertoo anaaliseksin suosiosta - tulokset huolestuttavat
Anaaliseksi: Pyllyseksin tabu on kadonnut ja siitä on tullut jossain määrin osa heterosuhteidenkin arkea. Heteroiden, varsinkin miesten asenteet kuitenkin huolestuttavat.
Julkaistu 31.8.2014

Pyllyseksin tabu on kadonnut ja siitä on tullut jossain määrin osa heterosuhteidenkin arkea. Heteroiden, varsinkin miesten asenteet kuitenkin huolestuttavat.

British Medical Journalissa alun perin julkaistuun tutkimukseen osallistui 130 16-18-vuotiasta heteroa naista ja miestä eri Iso-Britannian kaupungeista. Tutkijat tekivät sekä ryhmä- että yksittäishaastattelut seksuaalikäytäntöjä koskien.

Tulokset paljastavat äärimmäisen ison eron miesten ja naisten suhtautumisessa ja asenteissa anaaliseksiä kohtaan. Nuorille miehille anaaliseksi korreloi käytännössä nautintoa ja machoilua, yhtä saavutusta lisää, kun taas nuoret naiset kertoivat pelkäävänsä pyllyseksin kipua ja mahdollista maineen menettämistä.

Nuoret miehet kertoivat, että he halusivat harrastaa anaaliseksiä matkiakseen pornoa ja myös siksi, että se tuntuu erilaiselta ja paremmalta kuin tavallinen yhdyntä. Nuoret naiset taas myönsivät suostuvansa siihen miellyttääkseen kumppaniaan.

Tutkimuksen mukaan miehet olivat siis suostutteleva tai määräilevä osapuoli anaaliseksin suhteen, ja siitä pidättäytynyttä naista haukuttiin tiukkikseksi tai pihiksi.

Vaikka tutkimuksen otos olikin pieni, tulokset ovat huolestuttavia.

Lue lisää:

2 kommenttia