Terve.fi

Stressaatko sittenkin enemmän kotona kuin töissä?

Stressaatko sittenkin enemmän kotona kuin töissä?
Stressi, koti ja työ: Uuden tutkimuksen mukaan koti saattaakin olla työpaikkaa stressaavampi paikka.

Uuden tutkimuksen mukaan koti saattaakin olla työpaikkaa stressaavampi paikka, uutisoi Tech Times.

Penn Staten yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että naisten stressitaso on korkeampi kotona kuin työpaikalla. Tämä pätee erityisesti niihin naisiin, joilla ei ole lapsia.

Tutkijat mittasivat kortisolitasoja 122 amerikkalaiselta mieheltä naiselta. Osallistujilla oli erilaiset elämäntilanteet ja -taustat. Kortisolitasot antavat tietoa siitä, millainen stressitaso tietyllä henkilöllä on. Tutkijat havaitsivat, että ihmisillä on merkittävästi alhaisemmat stressitasot töissä kuin kotona.

Miehet onnellisempia kotona

Selvittääkseen jokaisen yksilön kortisolitason tutkijat mittasivat samat ihmiset sekä viikonloppuna että arkipäivinä. Tutkijatiimi huomasi, että useimmilla osallistujilla syljestä mitattu kortisolitaso oli alhaisempi arkipäivinä kuin silloin, kun he olivat olleet enemmän kotona. Lisäksi tutkijat tekivät osallistujille kyselyitä siitä, miltä heistä tuntui tutkimusjakson aikana.

Tutkijoille selvisi myös, että miehet ovat naisia onnellisempia kotona, vaikka heidänkin stressitasonsa on alhaisempi töissä kuin kotona. Tutkijoiden mukaan miehet eivät tutkimuksessa kertoneet suurista muutoksista kodin ja työpaikan välillä, kun taas naiset kertoivat olevansa onnellisempia työpaikallaan.

– Osa tästä voi johtua siitä, että lähtiessään töistä naiset menevät kotiin tekemään ruokaa ja kotitöitä. Vaikka miehet tekevätkin nykyään paljon enemmän kuin 30 vuotta sitten, kotitöiden jako ei ole siltikään vielä tasainen.

Lähde: Tech Times

Lue lisää:

Julkaistu: 28.5.2014
Kommentoi »