Hyvinvointi

Nämä asiat elämässä lisäävät hyvinvointia!

Nämä elintavat tuovat lukijoillemme hyvää oloa. Hyvän olon lähteeksi kerrotaan muun muassa ravinto, liikunta, lepo, läheiset ihmiset, luonto ja kiireettömyys.

16.8.2013 Terve.fi

Terve.fi:n järjestämä Hyvinvointivinkkikisa keräsi toinen toistaan parempia vinkkejä. Kisassa lukijoilta kysyttiin, minkä ansiosta he tuntevat olonsa elinvoimaiseksi ja hyvinvoivaksi.

Toimitus ei halua pitää hyviä vinkkejä vain omana tietonaan, vaan jakaa hyvinvointia kohentavia vinkkejä eteenpäin!

Iso osa lukijoista korosti vinkeissään ruokavalion merkitystä.

“Syön aina aamiaisen, lounaan ja päivällisen. Jos joku ateria jää väliin niin heti tunnen, että kroppani ei ole tasapainossa. Koskaan en ole ollut ylipainoinen. Ruokaisa salaatti käy joskus ateriasta, suosikki on oliiviöljyssä paistettu halloumijuusto sekä kikherneet salaattipedillä.”

“Otan kylpyni päätteeksi kylmän suihkun. Se virkistää ihoa ja olo on tosi energinen. Syön paljon kasviksia ja proteiinia. Niillä pysyn virkeänä koko päivän.”

Läheisten ihmisten ja läheisyyden koettiin niin ikään lisäävän hyvää oloa.

“Jaksan kun saan aamiaispöydässä ja illalla iltapalapöydässä jakaa ajatuksiani rakkaimpani kanssa ja saan heiltä henkistä tukea.”

“Ulkoilu, suuret halaukset ja pienet kohteliaisuudet.”

Lisäravinteet nähtiin osatekijänä hyyvään ja energiseen oloon.

“Auringosta D-vitamiinia ja sadepäivänä purkista.”

“Joka päivä kolme ruokalusikallista kalanmaksaöljyä!”

Eniten hyvää oloa kerrottiin tulevan liikunnasta ja kiireettömyydestä. Iso osa vastaajista tunsi löytävänsä rauhan metsässä.

“Varsin elinvoimainen olo tulee siitä, kun lähtee mökillä metsätielle korpeen hölkkälenkille, jokainen rasahdus metsästä tuo pienen jännityksen tunteen siitä, mikä peto tupsahtaa esiin. Kun lenkki on tehty, pääsee takaisin mökille, rantasaunaan vetreyttämään väsyneitä lihaksia ja välillä järven viileään veteen uimaan, on niin hyvä olo, että sitä ei tahdo pilata millään, vaan ehkä vielä korostaa nauttimalla lasillisen jääkylmää kaivovettä.”

“Aamu alkaa hölkkäämällä koiran kanssa . Siitä saa päivään energisen olon.”

“Aamulenkki, suihku ja aamupala ilman kiirettä.”

“Aamuvenyttely, nopea ylösnousu ja herääminen ylipäänsä niin aikaisin, että tietää työpäivän myös loppuvan jo keskellä päivää”

“Metsässä samoilu, tekee hyvää jaloille ja mielelle.”

“Napit korville ja lenkille, aivan sama mikä tilanne auttaa aina. Kun saa ajatuksensa muihin juttuihin ja maisema vaihtuu, ja siinä samassa kunto paranee ja sen myötä fyysinen hyvinvointi.”

“Jalon villin eläimen kohtaaminen hieman metsäpolun vieressä kököttäessäni. Väsyneenä kotiinpalaaminen ja odotetun radio-ohjelman kuuleminen teekupin siinä käsinojalla höyrytessä.”

“Se, että muistaa antaa itsellensä omaa hemmotteluaikaa.”

“Elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin takaavat hyvä yöuni, terveellinen aamiainen, onnistunut työpäivä ja rentouttava vapaa-aika.”

Hyvinvointivinkkikisan järjestetiin Terve.fi-palvelussa 12.6. -15.8.2013 välisenä aikana. Kilpailun voittaja on arvottu ja hänelle on ilmoitettu asiasta.

Terve Media onnittelee voittajaa ja kiittää kaikkia kisaan osallistujia!

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi