Terve.fi

Näin vältät riitelyn työpäivän jälkeen

Näin vältät riitelyn työpäivän jälkeen
Kuinka töiden jälkeisen tunnin aikana kannattaa toimia, jottei tarvitsisi tapella?
Julkaistu 23.1.2013

Kuinka hienoa olisi töistä tullessa unohtaa välittömästi työstressi ja viettää heti laatuaikaa paremman puoliskon kanssa? Tutkimusten mukaan iso osa riidoista kuitenkin syntyy juuri töiden jälkeen. Women’s Health kertookin, kuinka töiden jälkeisen tunnin aikana kannattaa toimia, jottei tarvitsisi tapella.

Ensimmäiset 20 minuuttia: Karista stressi yksin. Laita työhön liittyvät tavarat, kuten puhelin tai läppäri, pois ja tee hetki jotain yksin. Mene suihkuun, lue kirjaa tai vaikkapa tee itsellesi lempivoileipäsi ja keitä kahvia. Kerro kumppanillesi, että tarvitset 15 minuuttia omaa aikaa ennen kuin osallistut kotitöihin tai käytät koiraa ulkona.

Toiset 20 minuuttia: Valita viisaasti. Kun olet rauhoittunut hieman, voit kertoa kumppanillesi työpäivästäsi ja sen mahdollisesta kauheudesta. Työpäivästä avautuminen ei vain helpota omaa oloasi, vaan lähentää myös suhdettanne. Älä kuitenkaan vaahtoa liikaa ja käske kumppanisi sanoa, jos avautuminen ei tahdo loppua.

Viimeiset 20 minuuttia: Ole tukena. Kun olet saanut höyryt ulos ja työtstressin sitä kautta poistettua, on sinun vuorosi kuunnella kumppaniasi. Eikä ole väärin, että välillä kuuntelet häntä ennen omaa vaahtoamistasi.

Lue myös:

Kommentoi »