Kauneus & Terveys

6 askelta kauniisiin kesäjalkoihin6 askelta kauniisiin kesäjalkoihin

Talvisin jalkoihin tulee kiinnitettyä hyvin vähän huomiota, koska eihän niitä kukaan kuitenkaan edes näe. Kesä on kuitenkin lähestymässä, kuten myös sandaalikausi, joten on aika huolehtia jalatkin kauniiseen kuntoon.
Teksti Johanna Rytkönen
Kuvat Thinkstock

Näillä Health.com-sivuston vinkeillä saat jalkasi näyttämään upeilta varpaista kantapäihin asti.

1. Valmistaudu pedikyyriin 

Poista kaikki kynsilakka ja jätä varpaankynnet luonnollisiksi loppuviikon ajaksi. Jos kynnet ovat värjääntyneet, hiero niitä sitruunalohkolla minuutin ajan. Sitruuna sisältää hapettavia aineita, jotka auttavat kirkastamaan kynnet.

2. Puhdista jalat 

Syväpuhdista jalkasi vadillisessa vettä, johon on sekoitettu muutama tippa teepuuöljyä. Teepuuöljy toimii eräänlaisena antiseptisenä aineena. Hiero tämän jälkeen jalat pesulapulla ja miedolla saippualla. Puhdista myös varpaiden välit, jonne lika ja nukka tarttuvat helposti. Taputtele jalat kuiviksi.

3. Kuori jalat pehmeiksi 

Käytä kylvyssä tai suihkussa ollessasi kuorinta-ainetta poistaaksesi kovettumat. Kuori myös nilkka. Erityisen hankaliin kovettumiin voit käyttää hohkakiveä tai jalkaraspia pehmentääksesi jalkasi.

4. Huolehdi kynsinauhoistasi 

Pehmeät ja tasaiset kynsinauhat saa aikaan kynsinauhaöljyllä ja -tikulla. Kynsinauhoja voi myös leikata varovasti kynsinauhaleikkurilla.

5. ”Naamioi” jalkasi 

Tämä tee-se-itse –jalkanaamio vie ajastasi vain kymmenisen minuuttia. Sekoita neljä ruokalusikallista hunajaa, kaksi tippaa tuoretta sitruunamehua ja neljäsosakupillinen hapankermaa. Levitä naamio jaloillesi kylpyhuoneessa, ettet vahingossa sotke paikkoja. Anna vaikuttaa 10 minuuttia ja huuhtele huolellisesti.

6. Siisti varpaankynnet 

Kynnet on helpompi leikata kosteina. Leikkaa kynnet suihkun jälkeen ensin vaakasuoraan ja sen jälkeen viilaa niiden kulmat 45 asteen kulmassa. Muista, että varpaankynnet eivät saisi kasvaa varpaiden päiden yli. Varmista, että kynsien reunat ovat pyöreät, jotta vältät sisään kasvamisen. Käytä kynsiharjaa puhdistaaksesi kynnen aluset. Kiillota kynnet erityisellä viilalla kynsilakkaa varten.

Julkaistu: 25.6.2015