Terve.fi

5 yleisintä avioliitto-ongelmaa – ratkaistu!

5 yleisintä avioliitto-ongelmaa – ratkaistu!
Jos olet naimisissa, tunnistat varmasti useimmat näistä parisuhdeongelmista. Sinut saattaa kuitenkin yllättää, kuinka helposti ne ovat lopulta ratkaistavissa. Tässä Women’s Health Magazinen vinkit yleisimpien avioliitto-ongelmien ratkaisuun.
Julkaistu: 11.3.2011

Ongelma 1: Sukulaiset

Syy: Ongelma syntyy yleensä vaimon ja hänen anoppinsa välille. Ai miksi? Erään tutkijan mukaan tämä johtuu yleensä siitä, että molemmat naiset kilpailevat miehen huomiosta.

Ratkaisu: Solidaarisuus on tärkeää avioliiton onnistumiselle, joten avioparin täytyy muodostaa yhtenäinen rintama. Aviomiehen on oltava vaimonsa puolella erimielisyyden sattuessa – vaikka hän olisi väärässä. Anopin täytyy ymmärtää, että hänen poikansa on ensisijaisesti aviomies ja vasta sitten poika.

Ongelma 2: Raha

Syy: Varsinkin vastanaineilla on ongelmia tasapainottaa rahan antama vapaus ja valta sen turvallisuuden kanssa, jota rahan pitäisi tarjota.

Ratkaisu: Suunnitelkaa raha-asianne tiimityönä. Päättäkää tavoitteenne pariskunta (koti, koulupaikat lapsille, autot, lomat, eläköityminen) ja tarkistakaa ne säännöllisesti. Avatkaa yhteinen pankkitili, jotta voitte hallita näitä alueita ja tallettakaa sinne 90 prosenttia palkastanne. Avatkaa sitten henkilökohtaiset pankkitilit, jonne talletatte loput 10 prosenttia. Tämän henkilökohtaisen osuuden kumpikin saa käyttää niin kuin tahtoo.

Ongelma 3: Kotityöt

Syy: Aviomies aiheuttaa vaimolle ylimääräiset seitsemän tuntia kotitöitä viikossa, kun taas nainen säästää mieheltä tunnin kotitöitä viikossa, kertoo yhdysvaltalainen tutkimus.Ongelma piilee eroavaisuuksissa. Vaimoista tuntuu, etteivät miehet tue heitä, kun he eivät osallistu pölyjen pyyhkimiseen, imurointiin tai tiskien ja pyykkien pesuun.

Miehet taas noudattavat sitä mallia, jonka mukaan he ovat kasvaneet. Jos heidät on kasvatettu perinteisessä kodissa, jossa isät tekivät raskaat työt eivätkä koskeneetkaan tiskirättiin, he hoitavat roskat ulos ja ajavat nurmikon ajatellen, että heidän osansa on tehty.

Ratkaisu: Kerro miehellesi, että hänen osallistumisensa on sinulle tärkeää. Osallistumisessa on myös kunnon houkutin, sillä erään tutkimuksen mukaan seksielämä on tyydyttävämpää niissä avioliitoissa, joissa molemmat osallistuvat kotitöihin. Tämä pieni fakta saa miehesi varmasti tarttumaan imuriin.

Ongelma 4: Lapset

Syy: Naiset hoitavat leijonanosan lasten hoitamisesta, mikä saattaa olla syy siihen, miksi 70 prosenttia naisista kertoo olevansa merkittävästi tyytymättömämpiä avioliittoihinsa vauvan syntymisen jälkeen.

Ratkaisu: Herätkää todellisuuteen: huoleton elämänne on ohi. Te kaksi ette voi enää lähteä spontaanisti ulos muutamalle drinkille ainakaan seuraavaan 14 vuoteen. Teidän on jaettava vastuu ruokkimisesta, vaipanvaihdosta ja kylvettämisestä – ei pelkästään hauskasta perheajasta. Voitte heittää kolikkoa siitä, kumpi tyhjentää vaipparoskiksen.

Ongelma 5: Seksi

Syy: Kolme kuukautta intohimoisen kuherruskuukauden jälkeen huomaatte, että teidän seksuaaliset fantasianne eivät kohtaakaan niin onnellisesti kuin olitte ajatelleet. Koska seksi on niin vaikea keskustelunaihe, toistuvat himokkaat lähentely-yritykset saattavat alkaa ärsyttää ja täyttämättömät halut tuntuvat torjumiselta.

Ratkaisu: Luottamus on parasta esileikkiä. Se vapauttaa sinut olemaan avoin ja rehellinen tunteistasi ja haluistasi ilman pelkoa häpeästä tai loukkaantumisesta. Puhukaa avoimesti ja usein emotionaalisista tarpeistanne ja seksuaalisista haluistanne. Tehkää siitä leikki: kumpikin kirjoittaa ylös viisi salaista haluaan (seksuaalista tai jotain muuta).

Kommentoi »