Voi hyvin

5 x irti stressistä

5 x irti stressistä
Oletko kireä, väsynyt ja ahdistunut? Kokeile näitä keinoja stressin lievittämiseen.

1. Tee unelmakartta

Tarvitset läjän lehtiä, sakset, liimapuikon ja kartongin tai muistivihon. Leikkaa lehdistä kuvia ja ­tekstejä, jotka kutsuvat ­sinua ja joita ­arkeesi toivot.

Liimaa leikkeet kartongille tai vihkoon. Katsele niitä joka päivä, niin tavoitteesi pysyvät mielessä.

2. Kosketa ihoa

Pyydä kumppaniasi asettumaan ­mahalleen. Hyväile, hiero ja sivele kehoa päästä varpaisiin. Pysähdy kohtiin, joita et ole huomioinut. Vaihda 15 minuutin päästä etupuolelle.

Vaihtakaa vuoroa. Välttäkää sukupuolielimiä ja rintoja. Tarkoitus ei ole kiihottua. Jutelkaa siitä, miltä kosketus ­tuntui. Voit tehdä harjoituksen myös ­sivelemällä itseäsi.

3. Tartu rennosti kännykkään

Lue puhelinta pöydällä tai sylissä aina kun mahdollista. Isoruutuista älypuhelinta joutuu pitelemään laajalla sormiotteella. Se ­rasittaa rannetta sekä kyynär- ja olkavartta.

Kirjoittaessasi tue kyynärpäät vaikka sohvatyynyllä. Älä tuijota ruutua alaviistoon vaan suorista niska. Käytä molempia käsiä tai vaihtele välillä ­kirjoituskättä. Älä tykitä tekstiä salamavauhtia. Irtaudu laitteesta viimeistään illalla.

4. Sido kukkia ja juo viiniä

Kutsu ystävät ­yö­kylään. ­Pyydä tuliaisiksi leikkokukkia. Opetelkaa sitomaan herkkiä japanilaistyylisiä kimppuja. Juorutkaa samalla läpi kesän kamalimmat ja ihanimmat tapahtumat ja nostakaa malja ystävyydelle.

5. Repäise kunnolla

Tee jotain, mitä et ole koskaan tehnyt. Ilmoittaudu tanko­tanssikurssille, lähde yksin yökerhoon, ­matkusta kaupungin toiselle laidalle ja hanki juttuseuraa paikallisessa ravintolassa. ­Päästä sivupersoonasi valloilleen!

Koko juttu on julkaistu Voi Hyvin -lehdessä 7/15.

Julkaistu: 22.10.2015
Kommentoi »