Terve.fi

Tatuoinnin poistossa piilee terveysriski

Tatuoinnin poistossa piilee terveysriski
Tatuointien poistoon tarkoitetut laserit ovat suuritehoisia ja niiden lasersäteily voi väärinkäytettynä vaurioittaa ihoa. Lue lisää.
Julkaistu: 5.11.2009

Säteilyturvakeskuksen (STUK) tietoon on tullut tapaus, jossa kauneushoitolayrittäjä on suunnitellut hankkivansa laserlaitteen asiakkaiden tatuointien poistamiseen. Tatuointien poistoon tarkoitetut laserit ovat suuritehoisia ja niiden lasersäteily voi väärinkäytettynä vaurioittaa ihoa.

STUK suosittaa tatuointien poistamista vain lääkärin valvonnassa. Tatuoinnin poistoon käytettävää suuritehoista, luokan 4 laserlaitetta voi lain mukaan käyttää ainoastaan lääkäri tai yrittäjä, joka tekee toimenpiteet lääkärin lähetteellä ja valvonnassa. Vastuu tällaisen laitteen käytöstä on siis lääkärillä. Luokan 4 laserlaitteen säde on niin voimakas, että se voi polttaa iholle hetkessä palovamman.

Tatuointien poistojen suosio on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina. Internetin kautta on tilattavissa huokeaan hintaan laserlaitteita, joiden teho riittää tatuointien poistoon. Laitteiden helppo saatavuus ja hintojen lasku on lisännyt niiden käyttöä.

Lähde: STUK

Lue lisää:

Kommentoi »