Terve.fi

4 vinkkiä parisuhdeongelmien ratkaisemiseksi

4 vinkkiä parisuhdeongelmien ratkaisemiseksi
Julkaistu 25.5.2011

Parisuhdeongelmat voivat olla musertavia ja hankalia selvittää. Ehow.com listasi neljä vinkkiä, joiden avulla voitte ratkaista erimielisyydet järkevästi.

1. Ole myötätuntoinen

Tämä vinkki on kaikkia muita tärkeämpi. Jos pystyt noudattamaan vain yhtä näistä neuvoista, valitse tämä. Myötätunto auttaa sinua olemaan armollinen, ja armollisuuden kautta pystyt näkemään asiat toisesta näkökulmasta. Kun näet asiat puolisosi silmin, iso osa kerääntyneestä mielipahasta sulaa pois.

2. Kommunikoi selkeästi

Kommunikoinnissa laatu voittaa määrän. Kommunikointi on tärkeä asia, ja meille opetetaan, että omista haluista, tarpeista ja ongelmista kannattaa kertoa, jotta parisuhde voisi hyvin. Muista kuitenkin, että sanat kannattaa valita huolella ja harkiten. Osoita arvostavasi kumppaniasi, sillä sitä te molemmat kaipaatte aivan varmasti.

3. Antakaa toisillenne tilaa

Te molemmat tarvitsette tilaa hengittää. Niin kauan kuin puolison oman ajan tarve ei ole vahingollista avioliitolle, siitä on vain hyötyä. Jos hän ei tee itse itselleen aikaa, rohkaise häntä siihen. Jos hän taas tekee jo asioita yksin, suhtaudu siihen positiivisesti ja tee itse samoin. Omat harrastukset ja aktiviteetit ovat yhtä tärkeitä kuin yhteiset asiat.

4. Piristy

Vastuu, parisuhteen ulkopuoliset ongelmat, perhesuhteet ja konfliktit sinun ja puolisosi välillä kuluttavat helposti loppuun. Yritä vähentää painolastia aina silloin tällöin pitämällä pienen tauon. Käy lenkillä, katso hyvä elokuva (jos voit katsoa sen puolisosi kanssa, vielä parempi) ja yritä pitää vähän hauskaa joka päivä. Kun näette toistenne hymyilevän, arki vaikuttaa hieman vähemmän dramaattiselta.

Lähde: Ehow.com

Lue myös:

Kommentoi »